Byggingen har gitt store tap for Bergen Group. I løpet av fjoråret fikk konsernets divisjon for skipsbygging et underskudd før skatt på 913 millioner kroner.

Underskuddene har ført til sjefsbytter, og at selskapet har forsøkt å selge hele eller deler av virksomheten til utenlandske eiere.

Ved dåpen la verftsdirektør Anders Straumsheim i sin tale ikke skjul på at oppdraget har vært vanskeligere å løse enn forutsatt.

- På den bakgrunn er det svært tilfredsstillende å kunne overlevere et lekkert skip med nytt design og miljøvennlige gassmotorer som danner skole for tilsvarende prosjekter fremover.

Fortsetter med søsteskipet

Ved Bergen Group Fosen har alle verftets 500 faste og innleide medarbeidere i snart ett år vært engasjert i arbeidet med å utruste og ferdigstille MS «Stavangerfjord», og de fortsetter nå med søsterskipet MS «Bergensfjord».

Fergene skal trafikkere strekningen Bergen-Stavanger-Hirtshals og Langesund-Hirtshals.

Gudmor ved dåpen var Janne Johnsen, fylkesordfører i Rogaland. Som vanlig ved skipsdåper mottar gudmoren en gave fra verftet og rederiet. Istedenfor for å motta denne har Johnsen bestemt at verdien på 30.000 kroner skal tilfalle Redningsselskapet.