Etter to år på markedet, har ingen bitt på kroken og lagt penger på bordet for båten Kjell Inge Røkke fikk bygget i 2001, skriver Aftenposten.no. For halvannet år siden lå båten til salgs for 445 millioner kroner. Nå er prisen endret til 285 millioner kroner, ifølge annonsen på finn.no.

- Ja vi endret prisen igjen da, så det går nedover, sier skipsmegler Stian Sandlie, som 17. juni reduserte prisen på yachten med ytterligere 100 millioner kroner, skriver dn.no.

Det er båtformidlingsselskapet Aker Yachts som har hatt oppdraget med å selge yachten.

- Nei, denne båten her, å finne kjøper til den er ikke lett. Nå ligger den på rundt halv pris av hva som var utgangspunktet. Det er ganske rått, men folk kjøper den jo ikke uansett hva slags pris den ligger til, sier Sandli til nettstedet3.

Eurokrisen har gjort det tøft for mange båteiere, inkludert dagens eier av Reverie, som Røkkes båt er døpt.

Solgte på grunn av konkursfare

Yachten ble bygget for milliardæren fra Molde i Italia, og ble sjøsatt i 2001 - to år forsinket etter en del trøbbel med skroget.

I veggene på «Reverie» sitter en god porsjon historie fra to år av milliardærens liv:

- Røkke oppholdte seg på yachten da hans barndomsvenn Odd Holm og hans kone kjørte Røkkes båt «Celina Bella» (56 fots Sunseeker) på grunn utenfor Strömstad 25. juli 2001.

- Det var ombord i «Reverie» Røkke hvilte ut etter å ha gått rundt i racerbåt i en hastighet på 200 km/t.

- I 2003 var Røkke hardt presset av kreditorer, og annonserte «Reverie» for salg, bare to år etter levering. Mens han ventet på salget, ble den utleid for rundt 3,5 millioner kroner i uken.

- I februar 2004 var salget endelig gjennomført, og en amerikaner kjøpte båten for om lag 400 millioner kroner.

Ny båt

Båten skal ha kostet omtrent 500 millioner kroner da den var ny. Etter 13 000 timer i drift, selges den nå altså 43 prosent under kostpris.

Røkke fikk overlevert sin splitter nye, gigantiske seilyacht fra et verft i Nederland våren 2011. Denne yachten skal han og kona seile verden rundt med.

- Helt sykt

De siste årene er båten leid ut på charterkontrakter i Middelhavet på sommeren og Karibien på vinteren. I sommer leies båten ut for 550 000 euro pr. uke i Middelhavet.

Da salgsprisen ble kappet til 445 millioner i 2011, uttalte Sandli til Aftenposten at den også ved tidligere forsøk hadde vært vanskelig å selge.

- Hvorfor har den vært vanskelig å selge?

- Det er en veldig flott luksusyacht, det er ikke spart på noe som helst. Denne skiller seg ut ved at den er utrolig påkostet og at prisen er stiv. Det er for spesielt interesserte. Jeg tror ikke nødvendigvis at det er noen nordmenn som kjøper den, sa Sandli den gang.

Ikke Aker-selskap

I annonsen er det dessuten en meget detaljert liste over inventar, med alt fra to 21 tommers TV’er i familiekabinen til et hjerteformet boblebad i VIP-kabinen.

Sandlie jobber i meglerselskapet Aker Yachts, men til tross for navnelikheten har ikke dette selskapet noe å gjøre med Røkkes Aker-konsern.