Hovedtillitsvalgt Jan Lillebo ved EC Dahls bryggeri har havnet i ordkrig med Ringnes, som eier bryggeriet.

I dagens papiravis sier Lillebo at 70 prosent av ølproduksjonen forsvinner fra Trondheim høsten 2015, og at dette er bekreftet av Ringnes-ledelsen. Fra før er det kjent at brusproduksjonen flyttes til Oslo.

«Åpenbart løse rykter»

Konfrontert med påstanden svarer kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard i Ringnes at «EC Dahls vil bli et rendyrket tradisjonsrikt ølbryggeri», men nekter for at det er bestemt hvor de ulike merkene skal produseres.

- Per dags dato er vi avhengige av ølproduksjon ved EC Dahls, sier Bruusgaard.

- Hvor har de ansatte fått denne informasjonen fra? Er det bare løse rykter?

- Det er åpenbart løse rykter. Vi ser på hvordan EC Dahls blir et bærekraftig ølbryggeri, også i fremtiden. Her ser vi på mange muligheter, men ingenting er besluttet, sier kommunikasjonssjefen.

Tillitsvalgt Jan Lillebo er overrasket over uttalelsen, og mener den ligner «taktikk».

- Har ordrett blitt sagt

- Dette har vært kjent i flere måneder. Det har vært tema i allmøter og i kantina. Det har ordrett blitt sagt, og det som står i avisa i dag kommer ikke som noen overraskelse på de ansatte, sier Lillebo, og legger til:

- Det er rart det ikke har kommet ut før.

Bryggeriet på Lade produserer per i dag 30 millioner liter øl, der Dahls utgjør en tredel av volumet. I dagens avis sier Lillebo at Ringes har bestemt at EC Dahls bare skal produsere Dahls-pils.

Det vil i realiteten si at 70 prosent av ølproduksjonen blir borte. Ifølge Lillebo vil dette medføre at grovt regnet 150 stillinger forsvinner. Fra før er det kjent at flyttingen av brusproduksjonen vil koste nær 120 ansatte jobben.

I overkant av 260 faste årsverk er knyttet til EC Dahls bryggeri, som har flere vikarer. I morgen er de ansatte samlet til allmøte, hvor Ringnes-ledelsen også vil være representert.