Ola Borten Moe er tilsatt som direktør i Siva og skal lede avdeling for innovasjon. Han får ansvar for alle Sivas eierskap i innovasjonsselskap, forsknings- og kunnskapsparker. I tillegg blir Sivas utenlandsvirksomhet Borten Moes ansvarsområde.

Borten Moe starter i sin nye jobb ved årsskiftet.

–Jeg har jobbet i skjæringspunktet mellom politikk og næringsutvikling i snart 20 år. Da må det være lov å tenke at man kanskje har plukket opp noe småtteri som gjør at jeg kan bidra i denne nye jobben. Det blir en viktig del av min nye oppgave å være med på å bygge opp infrastruktur over hele landet og bidra til å øke verdiskapingen ytterligere, sier Borten Moe.

Gode venner

SIVA er statens redskap for å utvikle og bygge infrastruktur for innovasjon og næringsutvikling i hele landet. Selskapet er eid av Nærings- og handelsdepartementet og har hovedkontor i Trondheim. Borten Moes nye sjef blir Erik Haugane, som inntil i sommer var toppsjef i oljeselskapet Det norske.

- Ikke bare vil innovasjonssatsingen får en meget kompetent leder, men hele Sivas engasjement for nyskaping og vekstkraft vil med Olas inntreden få et kompetanseløft, sier Haugane i en pressemelding.

Haugane og Borten Moe har et godt forhold. Da Borten Moe ble statsråd ble det vurdert om vennskapet kunne gi habilitetsproblemer.

- Haugane og Borten Moe har et bekjentskap. Spørsmålet ble vurdert, men det ble ikke funnet å være problematisk i forhold til hans statsrådsgjerning, har Ivar Vigdenes, Borten Moes tidligere politiske rådgiver, uttalt til E24.

Jobbjakt

Da valgnederlaget og regjeringsskiftet var et faktum, uttalte Borten Moe at han ikke bare skulle drive gården på Leinstrand.

– Jeg skal være nestleder i Senterpartiet, jeg skal hjem og drive gård, og så skal jeg gjøre noe annet i tillegg. Hva det blir gjenstår å se, uttalte Borten Moe da.

I dag er det altså klart hva «noe annet» blir.