Thomas Alsgaard hadde kun kjørt sprint-rally med sin nye Mitsubishi før han stilte på startstreken i Rally Trøndelag på lørdag. Derfor hadde han ikke de store forhåpningen plasseringsmessig i forkant.

- Alt er nytt, så det må læres. Men det går bedre og bedre, selv om det er langt igjen til de beste, konstaterte en smørblid Thomas Alsgaard i solskinnet. Det er Henning Solberg som har bygd opp bilen for Thomas, og det har han ifølge Thomas gjort bra.

- Bilen er helt rå. Utrolig god å kjøre, og mye morsommere enn den forrige bilen. Så har den også flere «ponnier» under panseret, gliser Thomas. Og akkurat som i langrennssporet fokuserer han mye på teknikken.

- Jeg synes det gikk bra. Jeg måtte konsentrere meg om å holde igjen og ikke bli for ivrig. Jeg må tenke teknikk og ikke gi for mye gass. Men jeg sliter litt i de raske partiene. Da taper jeg for mye tid, sier Alsgaard.

- Er du ikke tøff nok?

- Nei, jeg er vel kanskje ikke det, sier Alsgaard. Han endte på en 34. plass sammenlagt, men da tapte han fem minutter på en punktering. Uten den ville han blandet seg inn blant de ti beste.

Ny bil og mer moro. Thomas Alsgaard gjennomførte sitt første skikkelig rallyløp i sine nye Mitsubishi under Rally Trøndelag i helgen.