Søknadsfristen for de 65 stillingene gikk ut søndag, og responsen har vært formidabel. Mer enn 750 personer har søkt på en stilling ved Scandic Lerkendal som åpner i august.

- Det er utrolig gøy at det er en så voldsom interesse for hotellet. Jeg hadde håpet på 500 søkere, så jeg er positivt overrasket, sier hotelldirektør Bjørgvin Thorsteinsson.

Få svensker blant søkerne

Hotellet har som mål å bli Nordens største kurs- og konferansehotell. Det vil være over 400 rom og bli Norges tredje høyeste bygg.

- Det var noen av stillingene som var mer populære enn andre. Event-koordinator, renhold- og kokkestillingene var populære, forteller hotellsjefen.

Han er overrasket over at det ikke var flere svensker i søknadsbunken, til tross for at kjeden er kjent i Sverige.

- Det er mange trøndere som har søkt, og det er jo et luksusproblem som jeg liker å ha, sier Thorsteinsson.

Må kunne norsk

Nå starter arbeidet med å velge ut de som til slutt får Scandic Lerkendal som arbeidssted.

- Jeg er veldig streng på språket. Man må kunne snakke godt norsk, og så er jeg ute etter flotte personligheter som byr på seg selv. Jeg skal tilrettelegge for et unikt arbeidsmiljø, men det er også noe arbeidstaker må kunne bidra til selv, understreker Thorsteinsson.

Hotellsjefen mener det vil være nødvendig med erfaring fra hotellbransjen i enkelte stillinger, mens andre arbeidsoppgaver krever ikke nødvendigvis det.

- Det er ikke bare fordeler med folk som har jobbet på hotell før. Man kan fort få tunnelsyn etter et kvarter. Dette er et annerledes hotell, og vi trenger derfor ansatte som tenker annerledes og nytt, fastslår han.

Intervjurunde med seks poster

I hele mars vil søkere bli invitert til en spesiell intervjurunde.

- Vi har måttet være litt kreative. Vi så raskt at det ville være mange søkere. Det var 150 jobbsøknader før stillingsannonsene var publisert. Søkerne må gjennom ei slags løype med seks poster hvor vi får sett de ulike sidene ved menneskene, forklarer hotellsjefen.

1. juli vil de ansatte få tilgang til hotellet, og slutten av juli vil det være en tyvstart med de første gjestene som skal overnatte på hotellet.