Posten har besluttet å samle sin terminalvirksomhet i et nytt bygg sør for Trondheim sentrum. Det omfatter dagens postterminal på Sluppen, samt tre terminaler Bring har på Brattøra.

Den nye terminalen skal stå ferdig i 2016. Posten vurderer nå ulike tomtealternativer. De arbeider med å kjøpe en egnet tomt til nybygget, og har flere alternativer. Tomtekjøpet er planlagt gjennomført i løpet av våren 2014.

- Dette er en merkedag for oss. Det gir oss muligheten til å integrere terminalstrukturen på en helt ny måte, med samarbeid på tvers av enhetene, sier Per Ivar Tiller, regiondirektør i Posten Norge.

470 ansatte får sin arbeidsplass på den nye terminalen, som skal ha et bruttoareal på 18000 kvadratmeter.

Ny strategi

Antall brev som sendes faller kraftig. Siden toppåret 1999 har det vært en nedgang på 40 prosent. Samtidig er det kraftig vekst i netthandel, og Posten ønsker å styrke sin virksomhet innen logistikk.

For en måned siden presenterte Posten planer for en ny godsterminal på Alnabru i Oslo, med en prislapp på 1,5 milliarder kroner. Det er etablert tilsvarende terminaler andre steder i landet også, og planen er at Posten og Bring fra 2017 vil ha et nettverk av i alt 19 terminaler for pakker, gods og frysevarer.

- Samlokalisering av de ulike terminalene er avgjørende for effektiviteten og lønnsomheten i virksomheten, uttalte Postens konsernsjef Dag Mejdell til Romerikes Blad i januar i år.

Kjeldsberg mulig kjøper

R. Kjeldsberg AS eier store eiendommer på Sluppen, og har tre store prosjekter der som skal ferdigstilles i år og neste år. Flere detaljer om disse byggene, og alle andre store planlagte prosjekter, finner du i vårt interaktive byggekart.

Kjeldsberg betalte over 200 millioner kroner for å overta Trondheim Krafts tidligere hovedkontor på Sluppen i 2011, og kan være en aktuell kjøper av eiendommen til Posten.

- Eiendommen er av interesse for oss, og vi vet at Posten har solgt en god del andre terminaler, uttalte Kjeldsberg-direktør Ole Petter Bjørseth til adressa.no sommeren 2012.

Selskapet har planer for rundt 2000 boliger på Sluppen, samt flere tusen kvadratmeter med kontorlokaler.