– Det er jo så store tall at jeg nesten ikke klarer å uttale dem, sier selvutnevnt colonialmajor Odd Reitan, som slår rekorden på to milliarder i pluss fra 2012.

Handels- og eiendomsbedriften fikk en total omsetning i fjorpå 76,8 milliarder kroner, som er en økning fra 71,5 milliarder i 2012.

Resultatet før skatt ble på 2,6 milliarder, opp fra 2,0milliarder året før.

– Men kritikerne som mener dere tjener for mye vil vel få vann på mølla?

– Se på Ica som går på store tap i Norge. Jeg vil dem ikke noe vondt, men det viser at man må kunne drive butikk.

- Bedre på alt

I dag presenteres resultatene til både Rema 1000, Reitan Convenience, Reitan Eiendom og Uno-X Gruppen, i tillegg til morselskapet på toppen.

I 2012 hadde Reitangruppen en total omsetning på 71,5 milliarder kroner og et overskudd før skatt på drøyt to milliarder. I fjor ble det bedre tall innenfor alle forretningsområder, bekrefter finansdirektør Kristin Genton.

Rema 1000 fikk en totalomsetning på 53,4 milliarder kroner,som er nesten seks milliarder høyere enn året før. Tallene inkludereromsetningen i de kjøpmannseide butikkene, og det er butikkene i Danmark somstår for den største veksten.

Driftsresultatet til Rema ble på 1,6 milliarder kroner, somer omtrent det tilsvarende som året før.

Reitan Convenience som blant annet omfatter kioskkjedeneNarvesen, 7-Eleven og Pressbyrån fikk en totalomsetning på 14,2 milliarder,sammenlignet med 13,3 milliarder i 2013. Driftsresultatet ble på 407 millionerkroner, en økning fra 261 millioner i 2012.

–Vi har gått ut fra 2013 med en betydelig styrket posisjon, noe som gjør at vi har stor investeringsevne fremover. Og det har vært investert stort de siste fem årene, sier Genton.

Denne uken er i det også «styremøte-uke» i Reitangruppen, og det tre personer store styret i Uno-X møttes i går på Lysaker. Foruten Reitan og Genton består det av Uno-X-sjef Vegar Kulset.

Til sammen har de tre bortimot 90 års erfaring fra Reitan-systemet, og Reitan selv sier at han har blitt mer og mer opptatt av å holde på folk.

–Men da må se at de har en karrierevei fremfor seg, og vi må sørge for at de har konkurransedyktige betingelser, sier Reitan.

Men om folk ikke leverer, så står andre klare til å overta.

–Dette er en prestasjonskultur. Det må vi være ærlige på, selv om det høres hyggelig ut med verdibasert ledelse, sier han.

Fra vaskehjelp til kjøpmann

På tirsdag hedret konsulentselskapet Leadership Foundation ti førstegenerasjonsinnvandrere som på forskjellige måter har utmerket seg i samfunnet.

To av dem er kjøpmenn i Reitangruppen. Mohamad Harmouch kom til Norge fra Libanon i 2006, og har de to siste årene eid og drevet sin egen Rema-butikk. Ahmed Saleem kom til Trondheim som flyktning fra Irak i 2008, og fikk i 2010 praksisplass som vaskehjelp ved Shell-7-Eleven-stasjonen på Tempe. Ett år senere rykket han opp til butikksjef, og i 2012 overtok han som eier og driver av stasjonen.

–Det har vært masse stress, men det fins muligheter i Norge hvis man jobber hardt, sier Saleem.

Reitan sier han er stolt av at to fra Reitangruppen gjør seg gjeldende på denne måten.