Odd Reitans eiendomsselskap AS Nordre 11 og Reinertsen møtes mandag til nok en runde i retten om byggefefil ved nattklubben Rick's.

- Hele dommen er anket. Vi mener dommen i tingretten er feil, sier advokat Kristian Nordheim, som representerer AS Nordre 11.

Regresskrav

Reitan-selskapet tapte saken om byggefeil ved Rick's mot Reinertsen i Sør-Trøndelag tingrett i mars i fjor. AS Nordre 11 krevde 94 millioner kroner i erstatning fra entreprenøren.

Bakgrunnen for erstatningskravet er at Reitan-selskapet for tre år siden ble dømt til å betale en erstatning på 39,5 millioner kroner til eierne av utestedet Rick's og saksomkostninger på 1,5 millioner. De var leietakere i den nybygde bygården på branntomta etter bybrannen 2002.

Dårlig lydisolering

Etter nyåpningen av Rick's i januar 2007 kom det klager på støy fra leilighetene i nabobygget. Driverne av Rick's gikk til sak mot AS Nordre 11, fordi de ikke kunne drive som forutsatt i nybygget.

Frostating lagmannsrett slo fast at det var huseier AS Nordre 11 som hadde ansvaret for den dårlige lydisoleringen, som gjorde bygget uegnet for nattklubbdrift. Men også totalentreprenøren Reinertsen og rådgivningsselskapet Cowi burde, ifølge lagmannsretten, ha skjønt at lydisoleringen ikke var god nok allerede før byggingen startet.

AS Nordre 11 gikk derfor til sak mot Reinertsen. Men tingretten var ikke enig i at Reinertsen hadde skylda. Kjelleren var beregnet til diskotek, og retten finner det ikke bevist at lyd derfra har plaget naboene. I første og andre etasje var isoleringen for dårlig for høy nattklubbmusikk, men retten mener Reinertsen ikke hadde grunn til å tro at lokalene skulle brukes til noe annet enn restaurant og pub med lavere lydnivå.

Erstatning ny sak

Det er satt av ti dager til ankesaken, som starter i Frostating lagmannsrett mandag.

- Tingretten behandlet kun ansvarsspørsmålet. Hvis vi når frem, vil vi gå tilbake til tingretten med utmålingen av erstatningen, sier Nordheim.

Et krav om erstatning mot Reinertsen vil være på rundt 100 millioner kroner. I tillegg til de 39,5 millionene som AS Nordre 11 ble dømt til å betale Rick's-driverne, krever de erstatning for saksomkostninger i millionklassen, tapte husleieinntekter, tvangsmulkt til kommunen og kostnader ved å bygge om første og andre etasje før restaurantkjeden T.G.I. Friday's flyttet inn.