Haugane, som hadde sin siste dag som Det norske-sjef 31. juli i fjor, beholder 70 prosent av sjefslønna helt til han fyller 67.

Det går fram av årsrapporten for 2013, som ble offentliggjort mandag ettermiddag. Til sammen er fallskjermen verdt godt og vel 15 millioner kroner.

Halvparten av aksjene i Det norske eies av Aker ASA, der Kjell Inge Røkke er hovedeier.

Tjente seks millioner

Fallskjermen fra Røkke & co. bidro til at Haugane ble en av Midt-Norges best betalte næringslivsledere i fjor, til tross for at han bare jobbet i sju måneder. Til sammen fikk han en godtgjørelse på seks millioner kroner, halvannen million mer enn i 2012.

Selv kaller Haugane fallskjermen et ”plaster på såret”.

– Det jeg får, er ingen ting mot det jeg ville tjent i årene framover, om jeg ikke hadde blitt sparket ut, sier han til Dagens Næringsliv.

Sendt på dør

Haugane sikter til utbyggingen av Johan Sverdrup-feltet, det Det norske har en eierandel på 20 prosent i den mest oljerike lisensen. Feltet, som ble oppdaget av Statoil i 2010, er et av tidenes største oljefunn på norsk sokkel, og utgjør den klart største eiendelen i Det norskes balanse.

Det var høsten 2012 styret i Det norske overraskende besluttet å sende Det norske-gründeren på dør, og viste til en arbeidsavtale som ga styret rett til å sparke ham ved fylte 60 år.

Haugane mener utbyggingen av Sverdrup-feltet ville gitt ham flere titalls millioner i bonus dersom han hadde fått lov til å fortsette som sjef.

–Det er nå Det norske skal begynne å tjene penger, sier han til DN.