Skatteetaten advarer publikum mot falske eposter om tilbakebetaling av skatt.

Etaten har fått meldinger om at det er sendt ut et betydelig antall slike eposter om skatterefusjon fra en adresse som utgir seg for å være etatens.

– Dette er et forsøk på svindel. Slett eposten, lyder den klare beskjeden til dem som tirsdag fikk beskjed om at de får penger tilbake fra siste ligningsår.

I eposten får mottakeren beskjed om at hun eller han vil få tilbakebetalt et tilgodebeløp på skatten. Men for å få utbetalt pengene må mottakeren sende inn sensitiv informasjon ved å trykke på en lenke. Dette er et såkalt phishing-forsøk, for å lure til seg kredittkortnummer og koder.

– Skatteetaten vil aldri be om kredittkortinformasjon, sikkerhetskoder, kopi av pass, førerkort eller kontonummer via epost, sier sikkerhetssjef Svein Mobakken i Skatteetaten.

Hvis man har gitt kort- og kodeopplysninger som ble etterspurt fra en svindel-e-post, må kort og kontoer sperres så raskt som mulig.

Ikke oppgi noe av informasjonen de ber om, eller svar på eposten. Trykk heller ikke på noen eventuelle lenker eller vedlegg, lyder sikkerhetssjefens råd.