I oktober 2012 åpnet Norgesgruppen sin første Burgy-restaurant på Sirkus Shopping i Trondheim.

Restauranten skulle være en pilot for en ny satsing innen fastfood-segmentet, og Norgesgruppen uttalte i 2012 at de hadde ambisjoner om å bli ledende i Norge innen fastfoodsegmentet.

Nå har kjeden imidlertid bestemt seg for å legge ned Burgy-konseptet før det kom skikkelig i gang, ifølge Fastfood.no.

Ikke nok kunder

- Ambisjonen var å bli et godt alternativ til det som eksisterte fra før i fastfoodsegmentet. Burgy har scoret bra på kundeundersøkelser, noe som betyr at de som spiser der er fornøyde. Men dessverre har det vist seg at vi ikke har klart å få nok lønnsomhet på restaurantene, det er ikke nok kunder til å rulle ut konseptet, sier kommunikasjonssjef Kine Søyland i Norgesgruppen til adressa.no.

Søyland forteller at Burgy kun var på pilotstadiet da beslutningen om nedleggelse ble tatt. I tillegg til restauranten på Sirkus shopping, hadde Burgy også en filial på Herkules kjøpesenter i Skien.

- Det er ikke snakk om et konsept som legges ned, men mer en pilot som ikke rulles ut, kommenterer Søyland.

Satset på kvalitet

Burgy-konseptet var tuftet på at burgerkjeden skulle levere mat av høyere kvalitet enn konkurrentene.

- Vi satset på høy kvalitet på råvarene, og alle oppskrifter utarbeidet i samarbeid med Kulinarisk Akademi. I tillegg til burgere hadde vi sandwichløsninger, og vi tilbød yoghurt, smoothies og softis. Målet var et friskere og ferskere utvalg. Sånn sett la vi oss kanskje på et litt høyere nivå enn konkurrentene. Det viser seg at kundene våre var enige i det, men det var dessverre ikke nok av dem, sier Søyland.

Ubestemt sluttdato

Søyland forteller at det foreløpig er usikkert når restaurantene fysisk vil bli nedlagt.

- Det er avhengig blant annet av leieavtalene med kjøpesentrene, men restaurantene kommer til å forsvinne etter hvert, sier Søyland.

Burgy-restauranten i Trondheim har i dag fem heltidsansatte og ti deltidsansatte.

Disse ble ifølge Søyland informert om at konseptet skal legges ned allerede i desember.

- De har fått beskjed om at de er ønsket så lenge restauranten er i drift. Per i dag er den fortsatt i full drift. Hva som skjer når den legges ned, er usikkert, forteller Søyland.

Burgy-restauranten i Trondheim har i dag fem heltidsansatte og ti deltidsansatte.

Disse ble ifølge Søyland informert om at konseptet skal legges ned allerede i desember.

- De har fått beskjed om at de er ønsket så lenge restauranten er i drift. Per i dag er den fortsatt i full drift. Hva som skjer når den legges ned, er usikkert, forteller Søyland.

Burgy har holdt til på Sirkus shopping siden oktober 2012.