Odfjell Drilling har hatt kontorer på Stjørdal siden 2007, men i dag fikk de ansatte vite at 43 av dem må gå. Det betyr at kontoret som tilbyr ingeniørtjenester legges ned.

Ti ansatte fortsetter på driftskontoret som leder borreaktiviteten.

Redusert etterspørsel

– Vi har dessverre sett oss nødt til å ta denne beslutningen etter at vi det siste året har hatt en betydelig redusert etterspørsel i ingeniørtjenester i Midt-Norge. Det er derfor ikke grunnlag for å opprettholde en egen ingeniøravdeling på Stjørdal, sier kommunikasjonsdirektør i Odfjell Driling, Gisle Johanson til adressa.no.

De ansatte som nå blir berørt har utført borretjenester og ingeniør – og prosesseringstjenester.

Spesielt i Midt-Norge

Hovedkunden til Odfjell Drilling er Statoil, og de to oljefeltene kontorene på Stjørdal har levert tjenester til er Njord og Heidrun.

– Kutter dere andre steder enn på Stjørdal?

– Det er ikke grunnlag for det i dag. Det er spesielt i Midt-Norge at etterspørselen er redusert. Vi har én stor kunde, Statoil, og de må eventuelt kommentere detaljene rundt den manglende etterspørselen. Men det er kjent at borreaktiviteten ved Njord er stanset på grunn av problemer de har der. I tillegg er også etterspørselen til Heidrun redusert. Alt i alt har dette ført til at vi dessverre må legge ned den ene avdelingen vår på Stjørdal, sier Gisle Johanson.

Sjokkerte ansatte

De ansatte på Odfjells kontorer på Stjørdal ble informert på et allmøte i dag.

Der var også konserntillitsvalgt for NITO, Alf Morten Fjæreide. NITO har 17 medlemmer som blir berørt av kuttene på Stjørdal.

– Dette har vært en trist dag. De ansatte ble sjokkerte. De visste at etterspørselen har gått ned, men at dette skulle føre til at hele avdelingen ble lagt ned var helt uventet. De ble nærmest apatiske og det rådet en galgenhumor i gangene der i dag, forteller konserntillitsvalgt Fjæreide til adressa.no.