Det trønderske veiprisingsselskapet Q-Free kjøper det slovenske selskapet Traffic Design. Den endelige prisen er estimert fra 19 millioner kroner til 30 millioner med dagens eurokurs. Q-Free betaler med kontanter og aksjer, og prisen er avhengig av fremtidige resultater.

- Styrker posisjon

«Traffic Design er markedsleder innen trafikkstyring, parkeringssystemer og tolling i Slovenia. Oppkjøpet er en videreføring av Q-Free sin strategi for å styrke virksomheten innen Advanced Transportation Management Systems (ATMS), og følger det nylig annonserte oppkjøpet av TDC Systems i UK», skriver Q-Free i en børsmelding.

- Ved å inkludere Traffic Design sine produkter og løsninger i vår portefølje vil vi ta et viktig skritt i retning av å realisere våre ambisjoner innen markedet for intelligente transportsystemer. Traffic Design vil styrke både vår ATMS divisjon og vår allerede ledende posisjon innen Road User Charging markedet, sier konsernsjef Thomas Falck i Q-Free i meldingen.

Kontor i 17 land

Q-Free har kjøpt en rekke veiprisingsselskaper i løpet av de siste 18 månedene, som TCS International i USA og Canada, Elcom i Serbia og TDC Systems i Storbritannia. I tillegg har det trønderske selskapet kjøpt ti prosent av USA-baserte Intelight. Ifølge børsmeldingen vil oppkjøpet av Traffic Design i Slovenia gi ytterligere synergier i prosessen med å utvide produktspekteret til Q-Free.

Q-Free har rundt 350 ansatte, kontorer i 17 land og selskapet er til stede på alle kontinenter. Hovedkontoret er i Trondheim.