Det meldte selskapet i en børsmelding denne uken. Selskapets nye navn er fra 30. april NTS.

- Vi er ikke lenger et trafikkselskap, og vi mente derfor det var nødvendig å skifte navn, forklarer administrerende direktør Thomas B. Geving til adressa.no.

Han viser til at at selskapet i dag tilbyr ulike transporttjenester som avfallstransport, fisketransport og brønnbåter.

- Etter kollektivtransporten på sjø ble fisjonert ut til FosenNamsos Sjø i 2008, er vi ikke lenger et trafikkselskap. Vi landet derfor på NTS som har vært brukt på våre rederiflagg og i baugen på båtene våre i lang tid, sier Geving.

Blir i byen

Med det er en nesten 135 år langt tradisjon over. For helt siden selskapet ble startet som Namsos Dampskibsselskap i 1879, har selskapet hatt Namsos i navnet. Namsos Trafikkselskap da Namsos Dampskibsselskap fusjonerte med Namdalens Aktie Dampskipsselskap i 1970.

Geving sier at navneskiftet ikke vil ha noen innvirkning på selskapets tilhørighet til byen som tidligere ga navn til selskapet.

- Strategien vår er at vi fortsatt skal ha hovedkontor i Namsos. Men mens vi tidligere drev transport til og fra Namsos/Namdalen, tilbyr vi i dag transporttjenester fra Nord-Trøndelag til Finnmark, sier Geving.

Og akkurat den forsikringen setter byens ordfører Morten Stene (Ap) glad for å høre.

- Lokalt i Namsos omtales selskapet allerede som NTS, og jeg har ingen sterke meninger om navnet på selskapet. Det viktigste for meg, er at de fortsatt vil ha hovedsete i Namsos, sier Stene.