Reinertsen har vunnet en ny kontakt for vedlikehold og modifikasjoner på Statoils industrianlegg Tjeldbergodden i Aure på Nordmøre.

- Vi har hatt samme type kontrakt i flere runder og sammenhengende siden 1997. Det fine er at avtalen skaper langsiktighet for oss. Vi har flere slike kontrakter og de er på mange måter grunnpilaren for olje- og gassvirksomheten, sier divisjonsdirektør for fabrikasjon og installasjon i Reinertsen, Thomas Reinertsen.

Kontrakten på Tjeldbergodden er i utgangspunktet på tre år, og Reinertsen har opsjon på å forlenge den i to perioder på to år hver. Inkludert opsjonene er kontrakten verdt 450 millioner kroner. Den går ut på å bytte ut eksisterende utstyr som er i ferd med å gå ut på dato eller trenger reparasjoner og ombygginger.

- Skaper trygghet

- Selvfølgelig er den veldig viktig for de utøvende operatørene som er på Statoils anlegg på Tjeldbergodden, og veldig positivt for verftet vårt på Orkanger og på kontoret på Piren, som gjør engineerings-tjenestene. Det skaper trygget for dem som er i prosjektet, i potensielt sju år. Det er også viktig å være til stede Tjeldbergodden i den grad det kommer større prosjekter her. Da har vi personell og infrastruktur operativt, sier Reinertsen.

Industrianlegget Tjeldbergodden består av tre fabrikker; metanolfabrikk, gassmottaksanlegg og luftgassfabrikk.

- Mer moderat marked

Reinertsen forteller at de i utgangspunktet konkurrerte med ni andre om kontrakten, og han regner med at de etter hvert var seks-sju selskaper i forhandlingene. Divisjonsdirektøren sier det er viktig å vinne kontraktene som kommer, når aktiviteten i sektoren nå er lavere.

- I perioder hvor det er litt roligere på olje og gass, men fortsatt godt tempo, er det ekstra viktig å vinne det som kommer i markedet. Vi har vent oss til en eventyrlig vekst hvert år, mens det nå er litt mer moderat og kanskje nedgang på noen områder. Når det går litt mer tid mellom prosjektene som deles ut, så er det viktig å vinne, sier Reinertsen.

3,8 mrd. i omsetning

Selskapet har ytterligere en vedlikeholds- og modifikasjonskontrakt med Statoil, og de to kontraktene sysselsetter mange hundre Reinertsen-ansatte i mange år.

Familieeide Reinertsen er delt i to markedsområder, olje og gass og bygg og anlegg på land. Selskapet har til sammen over 2800 medarbeidere, og omsatte i fjor for nesten 3,8 milliarder kroner. Reinertsen er lokalisert i Trondheim, Orkanger, Tjeldbergodden, Oslo, Bergen, Bodø, Hammerfest, Sverige, Russland og Polen.