Trym Bolig AS overtar alle aksjene i selskapet. Det skriver Maja Eiendom Holding i en pressemelding onsdag kveld.

Ingen av partene vil røpe prisen.

– Jeg skal gå av med pensjon, og har alltid vært opptatt av et aktivt eierskap. Det blir nå tilfelle med et slikt generasjonsskifte, sier Steen til Adresseavisen.

Maja Eiendom Holding AS er eierselskapet for Maja Eiendom AS og Teknobygg Anlegg AS, og de tre selskapene har til sammen 185 ansatte. Steen skriver i pressemeldingen at: «Maja Eiendom Holding AS med datterselskaper har nå lagt bak seg en tid med utfordringer, og er igjen et sunt og lønnsomt konsern». Avtalen trer i kraft 1. august 2014.

Steen sier at det er med tungt hjerte at livsverket sendes videre, men hevder han blir langt fra arbeidsledig, tross varsler om pensjonisttilværelse.

– Det blir mye styrearbeid, i tillegg har jeg Norges eneste radiomuseum, og driver for tiden med oppbygging av Europas første fjernsynsmuseum, sier Steen.

Konkurser og millionunderskudd

Steen har vært gjennom en serie problemer de siste årene. Konkurser, konflikter og millionunderskudd. Majateknobygg-konsernet, som nå er historie, hadde ved inngangen til 2012 en sammenlagt gjeld på nær én milliard kroner, ifølge regnskapene. Den 19. november samme år begjærte datterselskapet Teknobygg Entreprenør oppbud. 120 ansatte ble rammet. Dagen etter gikk søsterbedriften Teknobygg Tekniske med i dragsuget. I desember holdt et annet selskap i konsernet, Teknobygg Anlegg, på å gå over ende like før julelønna på ni millioner kroner skulle utbetales. Samtidig ventet nær 500 boligkjøpere på overtid på at deres nye hjem skulle bli ferdige.

– Ikke bekymret

Eierne av Trym bolig AS, Karl-Johan Kopreitan og Per Eivind Skeid, er ikke bekymret over de siste års trøblete historie.

– Vi vurderer det som har reist seg fra konkursenes aske, og det anser vi som et godt og stabilt selskap, sier Kopreitan.

Han presiserer at han har stor respekt for den jobben Steen har gjort siden selskapet ble dannet i 1995.

– En foregangsvirksomhet i bransjen, som fikk en brutal knekk for et par år siden. Maja Eiendom kommer til å komplimentere Trym Bolig, og omvendt. Vi vil plukke ut det beste fra begge parter, og skape et topp produkt, sier Kopreitan.

Teknobygg Anlegg AS og Maja Eiendom AS vil fortsatt være 100 prosent eid av Maja Eiendom Holding AS. Administrerende direktør Per Inge Henriksen vil fortsette å lede Teknobygg Anlegg AS, og administrerende direktør Stein Eriksen vil fortsette å lede Maja Eiendom AS. Hvordan konsernsjefskabalen skal løses skal diskuteres utover høsten, ifølge Kopreitan, men sier at han selv vil tiltre som konsernsjef ved overtagelse – inntil videre. Kopreitan sier at det foreløpig ikke foreligger detaljerte planer om hvordan selskapet ellers skal driftes videre.

Lokal forankring

Når de nåværende eierne Jan Erik Steen og Ola Sirnes realiserer sine verdier gjennom et salg, har det vært viktig å finne lokale eiere, ifølge Steen.

– Vi har ikke hatt hastverk, og vi kjenner godt til kjøperen gjennom tidligere godt samarbeid. Vi liker kjøpernes holdninger og gode rykte, sier Steen.

Han tror ikke det blir store forandringer, i alle fall ikke i starten.

– Det blir nok «business as usual» til å begynne med, men etter hvert en sammensmelting og nye øyne som drifter selskapet videre, sier Steen.