30. september trer Binde av som toppsjef etter ti år i jobben. Det går fram av en børsmelding fra selskapet fredag morgen.

Til Adressa.no sier Binde at han gir seg etter eget ønske.

- Jeg har gått og tenkt på dette en stund, og føler at tidspunktet ikke kunne vært bedre. Jeg føler at selskapet er på topp, både når det gjelder resultater, børskurs og framtidsutsikter, sier han.

Da Binde tiltrådte som toppsjef i 2004, var Norway Royal Salmon (NRS) et rent salgsselskap, drevet av medlemmene. Nå er NRS et integrert oppdrettsselskap.

- NRS hadde en selskapsverdi på 50-60 millioner kroner for ti år siden. Nå er børsverdien rundt 2,3 milliarder. Det har vært en fantastisk reise, sier Binde.

Aksjekurs åttedoblet

NRS debuterte på Oslo Børs i 2011 med en aksjekurs på 21 kroner. Deretter stupte kursen til 6-7 kroner før NRS startet gjenopphentingen.

- Det var et forferdelig halvår, sier Binde.

Nå er aksjekursen åttedoblet siden bunnoteringen i desember 2011. I år har kursutviklingen vært formidabel. Binde tror hovedårsaken er at NRS ligger an til å få langt bedre uttelling enn konkurrentene i den pågående laksekonsesjonsrunden.

NRS er dessuten mindre eksponert for sykdoms- og luseproblemer, fordi 80 prosent av produksjonen foregår i Troms og Finnmark.

- Vi har et vekstpotensial på 40 prosent de nærmeste årene. Det er det ingen av de andre store oppdrettsselskapene i Norge som har, sier Binde.

Binde selger alle sine aksjer i NRS verdt over 20 millioner kroner i forbindelse med avgangen.

Etterlønn

Når styreleder Helge Gåsø nå starter jakten på en ny sjef, bør har se etter en som har inngående kunnskaper om å drive effektivt, ifølge Binde.

- Det blir viktig for selskapet framover å ha folk som har inngående kjennskap til biologisk produksjon. Det mye står og fakker på, er å unngå sykdomsproblematikk.

John Binde er utdannet maskiningeniør fra NTNU, og bor i Trondheim. Før han kom til NRS, hadde han lederstillinger i Erling Haug AS, Lade Metall AS, Setsaas AS og Golar-Nor Offshore AS.

Etter avgangen vil John Binde motta etterlønn i 12 måneder, ifølge børsmeldingen.