Søndag kveld klokken 21 går finalen i fotball-VM av stabelen på Estádio do Maracanã i Rio de Janeiro i Brasil.

Etter at det onsdag ble klart av det er Argentina som møter Tyskland i finalen, må utestedene i Trondheim forberede seg på fulle hus når Joachim Löws menn møter Messi & co.

Utestedene kan se tilbake på noen innholdsrike uker med mange besøkende, og for daglig leder av Three Lions i Brattørgata, Adrian «Dougie» Douglas har årets fotball-VM vært noe helt for seg selv.

– Vi har forberedt oss på dette i to måneder, jeg har jobbet hver eneste dag og jeg kan si at oppmøtet har vært fantastisk. Selv om VM egentlig sluttet litt for min del da England røk ut, sier engelskmannen.

Roy Hodgsons lag røk ut allerede i gruppespillet.

Internasjonale supportere

Gjennom den siste måneden har de hatt gjester og supportere fra alle verdens hjørner.

– Det har vært helt fantastisk. Vi har ikke hatt én eneste kamp der vi ikke har hatt gjester fra den nasjonen som spiller kamp, sier han ivrig, og ramser opp store supportergrupper fra England, Tyskland, Nederland, Chile og Irak som noen av dem.

Også hos utestedet Brukbar har de hatt mange gjester fra landene med lag i mesterskapet.

– Spesielt i semifinalen mellom Tyskland og Brasil, da hadde vi masse tyske turister, og bare to brasilianske supportere. Da Brasil fikk inn det ene målet på slutten, fikk de stående applaus fra alle gjestene. Det har vært noen hyggelige og veldig engasjerte folk, sier daglig leder Marius Thorvaldsen.

Brukbar pleier til vanlig ikke å vise fotballkamper på storskjerm, men har satt opp en videokanon på et lerret på uteserveringen, hvor det er plass til opp mot 50 stykker.

Bedre enn VM 2010

Dougie hos Three Lions tror det er flere årsaker til at puben hans har hatt langt flere besøkende i år enn i fotball-VM i Sør-Afrika for fire år siden.

– I år har det vært flere mål, mer spenning, flere taklinger og morsom fotball. Selv om været har vært fint de siste dagene, har det kommer mange gjester hit, sier han.

Rosenborg-kamp først

Pubeierne adressa.no har snakket med oppfordrer folk til å møte opp tidlig søndag, ettersom de regner med at flere ønsker å få med seg Rosenborgs kamp borte mot Vålerenga noen timer før finalestart. De har avspark klokken 17 søndag.

– Vi har vært fullbooket av plasser på restauranten i to uker allerede, rapporterer daglig leder hos O'Leareys i. Han sier det derimot er god plass på utestedets bar i Olav Tryggvasons Gate, men oppfordrer folk til å møte opp i god tid for å sikre seg plass.

– Man kan ikke reservere plass på forhånd av de 50 tilgjengelige vi har på uteserveringen, så her er det førstemann-til-mølla-prinsippet som gjelder, sier Marius Thorvaldsen i Brukbar, som ikke har bestemt seg for om de skal varme opp med Rosenborg-kampen før VM-finalen.

– Vi begynte bookingen av bord torsdag like etter at det ble klart hvem som møtes i finalen, ellers så tror jeg de fleste som kjenner oss møter opp i god tid, sier Dougie hos Three Lions.