Gå til mobilutgaven
forsiden

17.200 i leie for 3-roms

17.200 i leie for 3-roms

Stavanger er dyreste by i landet å leie bolig. I Oslo koster en treroms nå i snitt 14.509 kroner å leie i måneden.
Leses nå:
Saken oppdateres Last inn siden på nytt

I gjennomsnitt kostet det 17.200 kroner å leie en 3-roms leilighet i Stavanger i mai 2012, dette er en oppgang på 14,1 prosent fra måneden tidligere. Det skriveraftenbladet.no.

Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 34,6 prosent.

Dette gjør at Stavanger topper statistikken over hvor dyrt det er å leie seg en bolig i Norge.

-¿ Det har vært stor etterspørsel etter alle typer objekter og relativt få tilgjengelig boliger. Dette fører til gode leiepriser og høy omløpshastighet på ledige boliger. Dette tror vi er en trend som vil fortsette utover sommeren, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Stavanger, Eirik Hauge, i en pressemelding.

Hovedstaden øker mest

Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for mai 2012 viser at det i denne måneden i snitt kostet 8381 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo.

Dette er en oppgang på 12,4 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 8,3 prosent.

Det har aldri tidligere blitt registrert en så høy snittpris for en 1-roms utleieleiligheter i Oslo.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 14.509 kroner å leie i måneden. Dette er en oppgang på 5,6 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 11,5 prosent.

-¿Allerede tidlig i år så vi presset i utleiemarkedet, mange måneder før typisk høysesong sommerstid. Nå risikerer kraftig økning i husleien for nye kontrakter som blir inngått de neste månedene. Av erfaring vet vi at veldig mange flytter til de store byene i denne perioden for å jobbe eller starte studier, sier kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren.

Han legger til at et stort problem er at flere blir boende i utleieleilighetene fremfor å kjøpe seg en egen bolig. Dermed blir kapasiteten i utleiemarkedet mindre.

-¿At det er relativt få utleieboliger ledig kombinert med høy etterspørsel, gjør at utleieprisene stiger kraftig, sier Farmakis.

Vil bo sentralt

Samtidig har leietagerne i alle segment blitt mer kravstore og sentral beliggenhet er viktig for de fleste.

-¿Det betyr to ting: Det ene er man finner billigere utleieboliger utenfor pressområdene og at de som fortsatt ønsker å leie sentralt må forberede seg på å betale relativt mye, sier Farmakis.

Han ser ingen bedring i situasjonen for leietagerne.

-¿Snarere tvert i mot. Så lenge det er så få utleieboliger i markedet på både kort og lang sikt, vil utleieprisene bare fortsette å øke, sier han.

I snitt kostet det 9233 kroner å leie en 2-roms leilighet i Trondheim i mai 2012, dette er en nedgang på 3,3 prosent sammenlignet med måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 6,7 prosent.

- Erfaringsmessig øker trykket og etterspørselen fra leietakere betydelig når vi nærmer oss sommeren. De som skal leie bolig kan derfor gjøre lurt i å forsøke å finne seg noe nå mens markedet er litt roligere enn om sommeren, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Bergen, Eirik Hove.

-¿Vi ser at det er mange «vanlige mennesker» som har fått øynene opp for at det kan være gunstig å investere i en utleiebolig. Det er også flere og flere som velger å sette bort arbeidet med utleie og forvaltning av leieforholdet til en profesjonell aktør som oss, sier Hove.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

  • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
  • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
  • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
  • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
  • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
  • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
  • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
  • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus