I går testet vi om det var mulig å komme seg tidsnok fra Heimdal til AtBs hovedkontor i sentrum, i morgenrushet. I dag var utfordringen å komme seg på jobb til rett tid.

Les også: Dette er oppdraget!

Si din mening: Hvor bra/dårlig er din bussrute?

Hvem skal hvor?

Utgangspunktet var at jeg skulle gjøre noe så enkelt som å ta buss til jobb. Det skulle jo være null pes. Bare litt lenger å gå til holdeplassen enn til bilen, men ikke mer enn maks fem minutter. Og når jeg først kommer på bussen er det å finne rett buss i sentrum det eneste jeg trenger å bruke noen hjerneceller på.

Utfordringen er at vi er tre stykker som skal ta bussen, og ingen av oss skal på samme sted:

Jeg starter på jobb 08.30. Barnehagen på Nyborg åpner 07.15. SFO på Åsveien åpner 07.30.

Bli med på ferden! Se video i toppen av saken.

Nattbuss?

Først en avklaring: Jeg tar sjelden buss. Eller aldri, for å være mer presis. Foruten de gangene nattbussen står beleilig til etter en bytur, og taxiholdeplassen er full av folk, da.

Heller ikke på andre områder er jeg den Rita og co. vil sette opp store bildebannere av i byen med påskriften: «Denne mannen er definisjonen på Miljøpakken».

Men om ikke annet er jeg en god betaler til den.

Tips «Oppdraget» nå! oppdraget@adresseavisen.no.

I vår bedrift kjenner jeg opptil flere som har vunnet en sykkel og gavekort gjennom «Sykle til Jobben-aksjonen».

Gratulerer!

Mitt navn har aldri vært på en lapp i den potten...

Hadde det derimot vært «Bil til Jobb-aksjon» hadde jeg garantert vært på pallen.

For en latbukk tenker du sikkert. Med god grunn. Det hadde tatt meg en halvtimes tid (antar det, men har aldri prøvd) å sykle fra Munkvoll til Heimdal. Dusjmuligheter har vi også, og er jeg riktig tidlig på, rekker jeg en kjapp tur i treningsrommet også.

Men da måtte jeg syklet hjem igjen også...

Grytidlig

Uansett. Hadde det bare vært meg som skulle komme til riktig sted, til riktig tid denne morgenen, kunne jeg tatt prestisjebussen (rute 5) til byen. 4'ern eller 9'ern opp til Heimdal. 35 minutter hadde det tatt i følge AtB. Det er omtrent samme tid jeg bruker på å kjøre til jobb, etter å ha levert ungene i barnehage og på skole.

Til vanlig står jeg opp 06.45. Setter på kaffemaskinen, dusjer, vekker kidsa, lager frokost/matpakke, vekker ungene igjen, og spiser. Avreise rundt 07.45 (alt ettersom hvordan det praktiske flyter på morran).

Nå satte jeg alarmen på 05.50. For noen - stakkars folk - er det helt vanlig.

For meg en sjeldenhet. Så sjeldent at jeg våknet 05.15. Livredd for å forsove meg.

Jeg hadde i forkant sjekket ut 5'ern klokka 06.45 fra Migosenteret passet bra for å være på plass til barnehagestart 07.15.

Vi skulle ikke komme for sent, men heller ikke så tidlig at vi måtte vente på at døra ble låst opp. Etter fem minutters busstur tuslet vi (eller jeg, for ungene satt på rattkjelka) noen meter til neste buss på Havstad. Bussen skulle frakte oss ett stopp. ETT STOPP. I et svakt øyeblikk mente jeg vi kunne gå resten (cirka 800 meter), men det var jo bare tre minutter til bussen skulle gå...

Den varme bussen.

For å gjøre det kort: Vi gikk inn døra på barnehagen 07.15. Rakk akkurat ikke bussen fra Nyborg til Åsveien. Hadde jeg vært hakket mer effektiv, kunne jeg kanskje greid det. Men det hadde krevd at jeg var i bedre form, og som sagt sykler jeg ikke til jobben.

Inn på skolen 07.43. Ny buss til sentrum, og hive seg på den første og beste til Heimdal. Jeg rakk akkurat en buss så jeg slapp å betale 24,80 kroner (mobilett) for ny billett. Med andre ord hadde jeg brukt halvannen time, og jeg var bare i sentrum.

En halvtime senere var min bussmorgen over. To timer etter at jeg stemplet inn for første gang. Og 15 minutter etter at arbeidsdagen min startet.

Med andre ord: Et umulig oppdrag, for meg.