Geir Waage (Ap), Marte Løvik (Sp), Geirmund Lykke (KrF) og Elin Kvikshaug Berntsen (SV) er sikker på at konklusjonen i «Oppdraget» må bli ja på spørsmålet om buss- og sykkelbyen Trondheim er en suksess. Men de innser at buss er et tungvint alternativ dersom småtassene skal leveres i barnehage og på skolen før man busser videre til jobb.

Tungvint

- Jeg har registrert at Adresseavisen har forsøkt å bruke bussen til barnehagen, videre til skolen også til Heimdal på jobb. Når man bruker over to timer på en slik reise, så har jeg forståelse for at man heller velger bilen. Det betyr likevel ikke at busstilbudet er dårlig. Det har skjedd mange forbedringer, flere tar bussen og folk er stort sett fornøyd. Dette er en suksess, sier kommunalråd Geir Waage.

Rundt bordet på Rådhuset nikker de andre miljøkameratene som står bak Miljøpakken.

Adressa.nos uhøytidelige test av buss som fremkomstmiddel til å levere barn i barnehage og på skole på Byåsen, og dra videre til Heimdal på jobb, viste at buss er et transportalternativ bare de aller ivrigste velger frivillig. Operasjonen tok over to timer, reise med fire busser og en god del spasering og småløping innimellom.

Det var umulig for vår medarbeider å rekke jobben innen klokka 08.30 selv om avgangen fra boligen skjedde 06.45.

DETTE ER OPPDRAGET

Godt tilbud

Waage, Løvik og Kvikshaug Berntsen bruker bussen så ofte de kan. Geirmund Lykke velger som regel sykkel. Politikerne som har sine arbeidsplasser på Rådhuset har det imidlertid langt enklere enn mange andre. Til og fra Midtbyen er tilbudet godt.

Hva mener du? Svar i kommentarfeltet under saken.

- Jeg trenger nesten ikke å bry meg om rutetidene. Det er bare å gå rett bort til holdeplassen. Men jeg har forståelse for at de som skal levere barn i barnehagen velger bilen. Det er ikke mulig å lage busstilbud som tilfredsstiller alle i enhver fase av livet. De kjøreturene som foretas for å levere ungene i barnehagen – de turene har jeg forståelse for, sier Marte Løvik.

- Mulig å få det til

Elin Kvikshaug Berntsen mener likevel mange klarer seg kun med bussen, selv om reisen til og fra innebærer en tur innom skole eller barnehage.

- Jeg ser svært mange foreldre med barn på bussen om morgenen, og med litt planlegging går det bra. Mange har barnehageplass nært hjemmet eller nært jobb, og på den måten er det mulig å klare seg bare med bussen. Jeg kjenner også mange som sykler til barnehagen, setter fra seg sykkelen der og tar buss videre. Det er mulig få det til, sier hun.