- Jeg spilte ofte slike konserter før, men denne er den første på en stund, sier Phil T. Rich til adressa.no.

Selv vokste han opp med å se grupper som Equicez, Karpe Diem og Madcon på fritidsklubber i Oslo. Vinneren av Årets urørt-finalen i Samfundet understreker hvor viktig han syns konserter for ungdom er.

Les lengre intervju med Phil T. Rich i torsdagens papirutgave.

Inspirert av Equicez

- Det er viktig at det fins slike arrangementer for folk under 18. Jeg husker da jeg så Equicez på en fritidsklubb. Jeg tenkte bare «wow, det der vil jeg gjøre». Jeg har møtt dem, Karpe Diem og Madcon i ettertid, og fortalt dem om opplevelsene jeg hadde da jeg så dem på slike klubber. Når jeg nå reiser rundt, får jeg masse meldinger fra ungdommer om å spille her og der.

Tirsdag kveld var det tenåringene på Boxåpner kultursenter på Saupstad som fikk oppleve Phil T. Rich live. Han avsluttet konsertrekken, som også besto av dansegruppa Q-Piid, Fela og mer uetablerte artister fra Oslo og Trondheim.

Gir ut debutplate

- Forhåpentligvis kan de bli inspirert av at vi spiller på samme scene. Jeg ser at mange av dagens grupper holder på med hip hop av pur glede.

Siden han ble kåret til Årets urørt i februar, har han spilt konserter ukentlig. De ledige øyeblikkene bruker han i studio. Han er signert til EMI, og til høsten skal EP-en «Kom Så Tok Færdiih» med radiohiten «Gal» følges opp med debutplate.

– I mellomtiden håper jeg folk tar seg tid til å høre flere sanger enn bare «Gal». Jeg skriver om personlige erfaringer, og for meg handler musikk om å formidle enkle menneskelige følelser som alle har.

Phil T. Rich toppet plakaten tirsdag kveld. Fela, dansegruppa Q-Piid og andre lokale artister samt grupper fra Oslo underholdt tenåringene. Foto: Boxåpner kultursenter