Ulykken skjedde klokken 10.00 på tirsdag, og skjedde i Lade Allé i Trondheim. Der bygger Skanska nye omsorgsboliger.

Den 20 år gamle lærlingen ble umiddelbart fraktet til St. Olavs Hospital.

Skjøt seg selv

Adressa.nos reporter på stedet fortalte at mannen sto i en byggegrop da ulykken skjedde. Ved et uhell skal han ha skutt seg selv med en boltspistol, ladet med spiker. Spikeren skal ha truffet halsregionen, og ha gått inn i huden og ut av huden.

Mannen klarte å komme seg opp av byggegropen ved egen hjelp, og ble fraktet til St. Olavs Hospital  i ambulanse.

Tirsdag ettermiddag meldte sykehuset at en sju centimeter lang spiker ved et uhell ble utløst fra spikerpistolen, traff halsen og borret seg dypt inn i hals og nakkemuskulaturen, uten å påføre annen skade. Den 20 år gamle lærlingen fikk fjernet spikeren og ble utskrevet fra sykehuset tirsdag ettermiddag. Han skal kunne ta opp arbeidet om kort tid.

Merket ingenting selv

Kommunikasjonsdirektør Pål P. Syse i Skanska, bekrefter at en lærling, født i -93, jobbet med forskalingsarbeid da ulykken skjedde.

- Han var ikke klar over at han hadde skutt seg selv, før en kollega påpekte at han blødde fra halsen og så spikeren stå der. Det så ganske dramatisk ut, og han blødde nokså mye, men klarte å ta seg opp av byggegropen ved egen hjelp.

Ifølge kommunikasjonsdirektøren jobber også lærlingens far på byggeprosjektet, og faren fulgte med sønnen i ambulansen.

Fjernet spikeren

Syse sier det hører med til sjeldenhetene at en arbeider skyter seg selv på denne måten.

- Vi har arbeidere som ved uhell skyter seg i en finger, men at spikeren treffer halsen har jeg ikke hørt om tidligere.

- Foreløpig aner vi ikke hvordan dette skjedde. Vi må snakke med lærlingen, og deretter får vi ta stilling til om alle sikkerhetsrutiner er fulgt eller om vi må gjøre tiltak, sier Syse.

Arbeidstilsynet er rutinemessig varslet om hendelsen.

Mannen sto i byggegropen bak heissjakten, midt på bildet, da han ved et uhell skjøt seg selv med en spikerpistol. Spikeren traff halsregionen. Foto: Kristoffer Furberg