Venstres leder Trine Skei Grande legger ikke skjul på at hun er en smule lettet etter at KrF nå i ettermiddag også slo fast at videre budsjettforhandlinger med Høyre og Frp var nyttesløst.

- Det at KrF også bryter, gjør selvfølgelig sentrum sterkere. Men jeg vil også si at dette øker sjansen for at de fire borgerlige partiene kommer frem til en løsning. Jeg forventer at regjeringen tar ett nytt inietativ etter avklaringen fra KrF, sier Skei Grande til Adresseavisen.

KOMMENTAREN FRA HARRY B. STRAND: «Det mest forunderlige er likevel at statsministeren har tatt så lite styring.»

Hareide: Tror fortsatt på løsning

Også Knut Arild Hareide forventer nå et nytt initiativ fra regjeringen.

- Det et er regjeringens oppgave å sikre et flertall for et budsjett. Men da må det skje noe i løpet av dagene som står foran oss. Det forventer jeg i grunn kommer til å skje.

- Tror du på en løsning?

- Vi i KrF er som kjent sterke i troen.

- Og vi kommer til å holde søndagsåpent denne helgen, skyter KrFs finanspolitiske talsmann, Hans Olav Syversen inn.

Peker på Siv

Etter vedtaket om å bryte forhandliingene, nølte ikke Knut Arild Hareide med å peke på Siv Jensen.

- Det hviler et stort ansvar på Siv Jensen, sa Hareide om årsaken til budsjettkollapsen.

Trine Skei Grande sier seg enig.

- Problemet har hele veien vært Frp og deres ultimatum på bilpakken. Erna har blitt presset til et ultimatum som hun ikke vil ha, og som har stilt regjeringen i en håpløs situasjon, sier Skei Grande.

Erna møter pressen

Statsminister Erna Solberg har ikke vist seg offentlig eller kommentert budsjettbruddet på to dager. Det blir det en forandring på i ettermiddag.

Omtrent kloken 14.15 onsdag har hun tillyst et møte med pressen. Tidligere i dag holdt også Høyres stortingsgruppe sitt eget budsjettmøte.