Statsministeren inviterte fredag morgen til nye møter for å budsjettkrisen. Møtet ble avsluttet etter en times tid, men det er usikkert om partene har kommet nærmere hverandre etter dette møtet.

I følge NRK er stortingsgruppene til Høyre og Frp i møter for å bli orientert om det siste tilbudet Erna Solberg har gitt støttepartiene for å komme frem til en enighet rundt statsbudsjettet for 2017. Dagbladet skriver at kilder tett på forhandlingene sier det er lite nytt i tilbudene som er lagt frem.

Sandberg ser lyst på det

Etter møtet i Frps stortingsgruppe sa Per Sandberg at han fortsatt er optimist.

- Jeg synes det har sett lyst ut hele tiden, selv om det er tunge tak, sa Sandberg til adressa.no etter gruppemøtet.

Statsminister Erna Solberg skal ha lagt en ny budsjettskisse på bordet. Men KrF-leder Knut Arild Hareide gjør det klart at partiet fra nå og frem til mandag også er nødt til å vurdere et kabinettspørsmål fra statsministeren.

Solberg og Jensen har jobbet med en ny skisse siden onsdag ettermiddag, da det ble klart at verken Venstre eller KrF ville gå for den budsjettavtalen som regjeringen ønsket.

- Erna ringte meg i går kveld og ba om en samtale. Det er ikke snakk om nye forhandlinger, men hun sier at hun hele tiden jobber med nye løsninger, sa Knut Arild Hareide til de fremmøtte journalistene før han gikk i det hemmelige møtet fredag morgen.

Kabinettspørsmål

Hareide utelukker ikke at «samtalene» kan føre til et gjennomslag.

- Men jeg er usikker. Det gjelder å ikke spenne buen for høyt,  sa Hareide.

KrF-lederen sier nå rett ut at KrF fra nå av er nødt til å fokusere på et mulig kabinettspørsmål fra statsminister Erna Solberg.

- Jeg har ikke lyst til å gi opp for tidlig. Men fra nå av og frem til mandag er kabinettspørsmål  noe vi må diskutere i stortingsgruppen.

Venstre vil være borgerlig

Klassekampen tok torsdag runden og snakket med 14 av Venstres 18 fylkesledere.

Ti vil at Venstre skal holde seg på den borgerlige siden, mens fire er i varierende grad åpne for å vurdere et samarbeid med Ap.

Alle gir imidlertid full støtte til partileder Trine Skei Grande og bruddet i forhandlingene om statsbudsjettet.

Selv om fylkeslederne vil ha en borgerlig regjering, vil de helst ha en annen variant enn den landet har i dag, nemlig en regjering bestående av Høyre, KrF og Venstre.

Det er identlisk med det KrFs landsstyre vedok som en plan for valget 2017.

Løsning først mandag

Til tross for samtalene mellom statsministeren og støttepartiene nå fredag formiddag, jobber fortsatt deler av regjeringsapparatet med alternativet der man ikke klarer å bli enige om en avtale - og må sikre budsjettstøtte i stortingssalen mandag.

Parlamentariske leder i Frp har mandag kveld som horisont, med mindre Solberg klarer å lande en enighet i siste sekund.

- Jeg tror og håper vi mandag kveld eller natt til tirsdag har en budsjettløsning, sier Harald Tom Nesvik til Sunnmørsposten.

Gruppemøter i dag

Både Høyre og Frp har innalt sine partigrupper til budsjettorienteringer på Stortinget nå i formiddag. Senere i dag vil regjeringspartiene legge frem sin budsjettinnstiling.

LES OGSÅ (KOMMENTAR): Værsågod Jonas - her er det borgerlige kaoset ditt

Hør Adresseavisens podcast om budsjett- og regjeringskrisen via denne linken eller ved å trykke på bildet nedenfor.