1. Den viktigste politiske seieren de siste fire år?

Samme hvor trøblete reformer er, så er det en seier at KrF sikret også en reform i regionene, sikret tre folkevalgt nivå i Norge.

2. Den viktigste saken neste fire år?

Sykehusene, lokalsykehusene, står for hugg fra alle. KrF er en garantist for at lokalsykehusene skal bestå og ha akuttfunksjon. Dette vil bety at vedtak må gjøres for å sikre fagfolk på lokalsykehusene i distriktene. Det er viktig at Stortinget har helheten i hodet når alle vedtak skal gjøres i sak om sykehus.

3. Ditt politiske forbilde?

Jeg har ingen direkte forbilder, men en person som imponerer meg veldig er Angela Merkel. Hun har ledet Tyskland tydelig i 11 år. Da flyktningkrisen kom, ledet hun tydelig, tok ansvar. I tillegg så sto hun i de utfordringer som kom etterpå. Imponerende!

4. Hvem frykter du mest av konkurrentene i politikken?

Jeg frykter ingen. Det er noen man hører har mer kunnskap og erfaring enn meg, men det skulle bare mangle. Jeg lærer på min vei til Stortinget.

5. Din største politiske nedtur?

Det er nok ikke den største, men det er en nedtur at mobbeombud ikke blir etablert i Trøndelag. Dette handler om unge menneskers liv som ikke blir tatt på alvor.

6. Er det noe du vil forby?

Nei, ikke som jeg kommer på. Noen regler skal vi ha for at vi skal fungere sammen som samfunn. Respekt og tillit er ingenting vi kan vedta, dette er en verdi som bør gjelde i det norske samfunn.

7. Hva er det verste/beste med å være folkevalgt?

Verste: Ikke få innfridd alt man ønsker. Beste: Bidra til at samfunnet blir bedre å leve i. Bidra til at samfunnet endres i en positiv retning.

Lande Lindaus favoritter:

Bok: Husker ikke, det siste året har det gått i bleieskift.

Artist/band: Når man sitter mye i bil, så blir det mye radio. Både nyheter og musikk.

Serie: Criminal Minds

Film: Ja det er trivelig.

Reisemål: Sist besøkt er Split i Kroatia

Mat: Sterk mat, gjerne mexicansk

Drikke: Hva skulle man gjort uten kaffe?

Trønder: Ja