Det gjenstår mye arbeid før partene blir enige om forslaget til statsbudsjett. Det var beskjeden fra både regjerings- og støttepartiene søndag ettermiddag.

Etter et snaut to timer langt møte gikk budsjettpartene hver til sitt for å diskutere regjeringens nye forslag i 14-tiden søndag.

Før møtet uttalte Frps finanspolitiske talsmann Gjermund Hagesæter at han håpet de nye forslagene ville bli godt mottatt.

Ingen ting tydet imidlertid på at regjeringen hadde strukket seg tilstrekkelig da Venstre og KrFs forhandlere kom ut av møtet.

- Vi har mye arbeid foran oss. Det er det ingen tvil om, uttalte KrFs finanspolitiske talsmann Hans Olav Syversen.

- Ikke rause nok

Frps Gjermund Hagesæter var også klar på at han ikke ser for seg noen snarlig løsning.

- Vi mener vi har lagt fram et godt tilbud, men så mener KrF og Venstre at vi ikke har vært rause nok. Nå må vi se om vi kan forbedre skissen ytterligere, og se om det medfører at de kan bevege seg i vår retning, ser Hagesæter.

Han bekreftet at Frp befinner seg i en krevende situasjon i forhandlingene, da det først og fremst er Frps hjertesaker KrF og Venstre ønsker å reversere.

- Det er aldri kjekt, og det er vanskelig, men det er dette mandatet velgerne har gitt oss. Vi har ikke flertall, derfor må vi forhandle med KrF og Venstre for å få det statsbudsjettet vi skal ha neste år, sier han.

Hans Olav Syversen (KrF) sier mye gjenstår på partiets hovedsaker som den sosiale profilen, skolesektoren, bistand, samt skattedelen av budsjettet.

KrF vil gjøre alt for å reverse de foreslåtte trygdekuttene, og Syversen sier partene har brukt mye tid på saken søndag.

- Jeg oppfatter at regjeringspartiene skjønner at det er en viktig sak. Derfor bruker vi også mye tid på det, men vi har ikke fått noe resultat, understreket han.

Han kunne samtidig melde at stemningen er meget god over bordet i statsrådssalen.

- Herr Hagesæter og herr Flåtten er kjekke karer, så det er overhodet ikke noe problem.

Lang søndag

Partene sier de er innstilt på å møtes igjen senere søndag, men ville ikke antyde hvor lang tid de trenger på interne diskusjoner før de kan gjenoppta forhandlingene.

Syversen sier han er forberedt på en lang søndag.

Gjermund Hagesæter uttalte lørdag at fristen partene selv har satt til mandag, kan ryke.

Siste frist er torsdag 20. november, da finanskomiteen på Stortinget skal avgi sin innstilling.

Miljø og skatt

Etter at regjeringen presenterte sitt opprinnelige budsjettforslag, har både Venstre og KrF lagt fram alternative budsjetter med en klar markering av egne saker.

KrF vil skrote alle kutt i formuesskatten, styrke budsjettets sosiale profil og ha mer penger til bistand.

Også Venstre krever endringer i modellen for formuesskatten og vil samtidig ha et grønnere skatte- og avgiftsopplegg.