Onsdag kveld sa kommunestyremedlem i Levanger, Svein Musum (Frp), at han kun vil ta imot kristne flyktninger fra Syria og Irak til kommunen. Innlegget til Musum kom i forbindelse med en anmodning fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet om Levanger kan bosette 45 flyktninger til neste år.

- Han kan ikke sile mennesker på denne måten. Det strider imot menneskerettigheter, sier stortingsrepresentant Snorre Valen (Sv) til adressa.no.

Følg adressa.no på Facebook

- Hadde han fått viljen sin, ville Norge blitt felt i menneskerettighetsdomstolen, fortsetter han.

Uaktuelt

Ifølge Musum skal han ha moderert seg etter et tidligere møte i formannskapet i Levanger. Onsdag kveld utdypet han uttalelsen til Trønder-Avisa:

- I formannskapet fikk jeg kjeft for at jeg stemte imot å bosette flere flyktninger i Levanger. De andre syntes jeg var for negativ. Derfor bestemte jeg meg for å moderere meg en del i kveldens møte.

Valen mener Frp-politikeren heller burde holdt på sine tidligere avgjørelser.

- Da må han heller stemme imot. Han kan ikke holde på sånn her. Det er uaktuelt, sier han.

Må ta oppgjør med rasisme

Musum uttalte til Trønder-Avisa etter møtet at han er skeptisk til islam, og synes det er nok muslimer i Levanger som det er.

-  Frp er nødt til å ta et oppgjør med rasisme i egne rekker. Hadde det vært et annet parti hadde det vakt reaksjoner i partiledelsen med en gang, sier Valen.

Musum skal også ha sagt til Trønder-Avisa etter møtet at han ikke tror muslimske flyktninger vil tilføre innbyggerne i Levanger noe positivt.

- Mennesker kan ikke deles inn etter hva de bidrar med ut ifra hva slags religion de har. Slike uttalelser har ført til vanvittige og forferdelige hendelser tidligere i historien, sier Valen.

- Som folkevalgt burde han vite bedre, legger stortingsrepresentanten til.

Svein Musum ønsker ikke å kommentere saken til Adresseavisen.