Under sin tale til landsmøtet tok partileder Jonas Gahr Støre til orde for at Norge må styrke den humanitære hjelpen og øke antallet kvoteflyktninger.

- Må ta ansvar

Støre mener Norge må ta imot 5000 flyktninger i år og 5000 neste år.

- Vi ser en region der millioner er på flukt, verden har ikke sett noe verre siden andre verdenskrig. De landene som kan gi et ekstra bidrag, må gjøre det. Vi skal ta vår del av ansvaret for å hjelpe, sier Støre.

Populært

På forhånd var det knyttet stor spenning til om Støre kom til å være konkret på antall flyktninger, og partilederen høstet enorm applaus da han slapp nyheten om sitt syn på saken.

- En forutsetning er at kommunene er i stand til å ta imot, bosette, hjelpe til slik at mennesker og familier kan komme i gang med livene sine. Og her har vi alle et ansvar. Vi som sitter på Stortinget, dere som styrer kommunene, sa Støre.

Støre mener Norge i tillegg må øke innsatsen for å hjelpe tili den dramatiske situasjonen i Middelhavsområdet. Arbeiderpatriet har nylig foreslått i Stortinget at regjeringen skal tilby økt støtte til Italia på dette området.