Politiet har hatt en stri tørn med å få satt en stopper for en 50 år gammel ruset lastebilsjåfør onsdag.

Spurte etter polet

Det startet med at mannen kom kjørende tydelig beruset til Domussenteret i Orkanger og spurte etter polet.

– Vi fikk melding om at det kom en person kjørende i en liten lastebil på parkeringsplassen ved Domussenteret i Orkanger. Han kjørte nesten på en parkert bil. Føreren spurte da en forbipasserende om veien til polet. Vi rykket ut og pågrep han mens han kom gående med polvarer på vei mot bilen, forteller Arve Nordtvedt, lensmann i Orkdal og Agdenes.

Uten bremser

Lastebilen mannen kjørte var i dårlig forfatning.

– Tenningslåsen var betjent med skrujern. Han hadde ikke førerkort og bilen manglet bremser. Han var åpenbart beruset, så mannen ble pågrepet og det ble tatt blodprøve, forteller lensmann Nordtvedt.

I tillegg hadde lastebilen prøveskilter som var utgått på dato.

På`n igjen

Rundt klokken 18.00 var mannen på veien igjen og herjet på Orkla Camping. Da hadde han fått tak i lastebilen fra Autopark Orkanger, der den var tauet inn av Falck. Han skjøv en personbil inn i bilhallen for å få løs lastebilen.

– Vi fikk inn mange meldinger på at en lastebil vinglet på veien i Orkanger. Mannen ble pågrepet på Orkla Camping. Da hadde han kjørt på og ødelagt flere gjenstander, deriblant en trapp, sier operasjonsleder Anlaug Oseid ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Ingen personskader

Hun forteller at de ved pågripelsen fant ut at det var samme mann som de hadde tatt blodprøve av tidligere på dagen.

– Vi tok ny blodprøve og sendte inn til Orkdal sjukehus og tauet inn lastebilen på nytt. Vi fikk gode meldinger fra vitner underveis og mannen ble pågrepet uten dramatikk. Heldigvis ble det ingen personskader, sier Oseid.

Mannen, som er folkeregistrert i Ytre Enebakk, kjøres inn til Sentrum politistasjon i Trondheim onsdag kveld.

Mannen er tidligere tatt for promillekjøring i Orkanger-området.

Lastebilsjåføren brøt seg inn hos Autopark Orkanger og hentet lastebilen. Foto: ADRESSA.NO-LESER