Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

PST får 21 millioner kroner ekstra

(Foto: NTB SCANPIX)

Foto: NTB SCANPIX

PST får 21 millioner kroner ekstra

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) får 21 millioner kroner ekstra i revidert nasjonalbudsjett.

Høie vil bekjempe narkodød med nesespray

Norge har svært mange overdosedødsfall hvert år. Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) presenterer torsdag sine tiltak for å få ned dødstallene.

Frp-tall: 130 asylbarn får opphold i Norge

Justisminister Anders Anundsen (Frp) har regnet ut at rundt 130 asylbarn, eller totalt 315 personer medregnet foreldre og småsøsken, får opphold i Norge med regjeringens nye engangsløsning.

Beste måling for Solberg siden valget

Statsminister Erna Solberg (H) har blitt mer populær etter at det ble kjent at Jens Stoltenberg (Ap) er på vei ut av norsk politikk. Jonas Gahr Støre (Ap) er foreløpig en svakere motkandidat.

- DLD eksisterer ikke lenger

Statsminister Erna Solberg sier datalagringsdirektivet er historie. Men hun vil ikke uten videre stanse de omstridte elementene fra direktivet.

- Vi skal jobbe godt sammen

Ola Borten Moe gikk seirende ut av nestlederduellen med 18 stemmers margin til Anne Beathe Tvinnereim. Seiersmarginen ble knappere enn det Borten Moes støttespillere hadde spådd.

Tvinnereim blir andre nestleder

Det ekstraordinære landsmøtet i Senterpartiet har valgt Anne Beathe Tvinnereim som partiets andre nestleder.

- Senterpartiet er ikke et dypt splittet parti

Ola Borten Moe vant slaget om Senterpartiet. Nå legger han vekt på å samle et parti som har kjempet mot hverandre.

Bedt om å stille ultimatum

Anne-Beathe Tvinnereim ble bedt om å trekke seg som kandidat som andre nestleder i Sp. I dag tok hun oppgjør mot taktikerne i partiet. 

Nå skal han samle Sp

Han skal samle et sønderskutt og splittet parti. Trygve Slagsvold Vedum (35) ble i ettermiddag valgt som ny Sp-leder  - nummer 15 i rekken.

(Foto: NTB SCANPIX)

Foto: NTB SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

PST har fått økte bevilgninger på 81 prosent siden 2005, fra 240 millioner kroner til 433 millioner kroner i år. Forslaget i revidert nasjonalbudsjett om ytterligere økninger på 21 millioner kroner kommer i tillegg, skriver VG.

– PST har som høyeste prioritet å forebygge terror. Det er viktig for vår sikkerhet at vi har en sikkerhetstjeneste som er rustet til å utføre sitt samfunnsoppdrag på en god måte. Derfor foreslår regjeringen å øke bevilgningen til PST med 21 millioner kroner, sier justis- og beredskapsminister Grete Faremo (Ap).

Økningen skal brukes på investeringer og utviklingskostnader innen cybersikkerhet, kommunikasjonskontroll, spaning og tilgang til Schengen-landenes visumdatabase (VIS).

– Vi må hele tiden sikre at vi har den beste teknologien. Vi ser stadig flere dataangrep mot norske selskaper og myndigheter. Det er hovedårsaken til at vi holder sterkt fokus på teknologiinvesteringer i PST og andre tjenester, sier Faremo

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus