Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

PST får 21 millioner kroner ekstra

(Foto: NTB SCANPIX)

Foto: NTB SCANPIX

PST får 21 millioner kroner ekstra

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) får 21 millioner kroner ekstra i revidert nasjonalbudsjett.
Leses nå:

Vil ta imot 10 000 syriske kvoteflyktninger

Partileder Gahr Støre mener Norge må ta imot til sammen 10 000 syriske flyktninger.

- Norge bør ta imot 10 000 syriske flyktninger

Norge bør åpne for å ta imot til sammen 10 000 syriske flyktninger i år og neste år, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre i sin tale til Aps landsmøte torsdag.

Vaffelrøre om asylbarna

Venstre og Arbeiderpartiet er enige om at de spiste vafler sammen. Men hva de egentlig snakket om mens de gjorde dette, er Trine Skei Grande (V) og Jonas Gahr Støre rykende uenige om.

- Jeg er for heldagsskolen

Linda H. Helleland har ment det lenge, men har ikke våget å si det høyt. Før nå: – Jeg er for heldagsskolen, sier hun til Adresseavisen.

Venstre redder Anundsen

Venstre lar justisminister Anders Anundsen slippe mistillit i saken om asylbarna. Nå presser støttepartiene på for ny behandling for de 80 asylbarna som ble sendt ut i fjor høst.

Solberg: – Laksen er Norges Ikea

Sjømat er i ferd med å bli vår største og viktigste næring, konstaterer statsminister Erna Solberg (H). Kunnskap er nøkkelen til videre vekst, sier hun.

Nå kan ordførerne bli både prest og politi

Kommuner kan få ansvar for barnevern, buss, bryllup og sivile politioppgaver, foreslår regjeringen.

(Foto: NTB SCANPIX)

Foto: NTB SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

PST har fått økte bevilgninger på 81 prosent siden 2005, fra 240 millioner kroner til 433 millioner kroner i år. Forslaget i revidert nasjonalbudsjett om ytterligere økninger på 21 millioner kroner kommer i tillegg, skriver VG.

– PST har som høyeste prioritet å forebygge terror. Det er viktig for vår sikkerhet at vi har en sikkerhetstjeneste som er rustet til å utføre sitt samfunnsoppdrag på en god måte. Derfor foreslår regjeringen å øke bevilgningen til PST med 21 millioner kroner, sier justis- og beredskapsminister Grete Faremo (Ap).

Økningen skal brukes på investeringer og utviklingskostnader innen cybersikkerhet, kommunikasjonskontroll, spaning og tilgang til Schengen-landenes visumdatabase (VIS).

– Vi må hele tiden sikre at vi har den beste teknologien. Vi ser stadig flere dataangrep mot norske selskaper og myndigheter. Det er hovedårsaken til at vi holder sterkt fokus på teknologiinvesteringer i PST og andre tjenester, sier Faremo

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus