Det viser Respons Analyses meningsmåling for Adresseavisen og de andre regionavisene for april.

Venstre er det nå det største sentrumspartiet, og kan gå inn i landsmøtehelgen på Fornebu med en liten økning på vår riksmåling for april. Siden i mars har partiet gått frem med 0,2 prosentpoeng, og holder seg godt over sperregrensen på 4 prosent.

– Deilig! Målinger under sperregrensen er pyton. Denne er ok. Tallene samsvarer godt med magefølelsen min. Dessverre gjenstår det litt magefølelse før vi er et syvprosents-parti, sier Skei Grande.

Størst i sentrum

Respons Analyses partibarometer for april inneholder både gode og dårlige nyheter for vesle Venstre:

* Partiet måles med en liten fremgang på 0,2 prosentpoeng til 5,6 prosent. Det er god klaring til den avgjørende sperregrensen på 4 prosent.

* Venstre holder fortsatt posisjonen som størst i sentrum, og er også større enn regjeringspartiet SV.

* Partiet mister velgere til Høyre og Arbeiderpariet.

* Det borgerlige koalisjonsflertallet har et solid forsprang. Men mens det blåblå flertallet holder akkurat, er alternativet H/KrF/V ikke lenger i flertallsposisjon.

Frp øker mest

De fire partiene på borgerlig side har fortsatt et solid forsprang på det rødgrønne regjeringsalternativet. På Stortinget kreves det 85 mandater for å ha flertall. Denne målingen viser at Høyre, Frp, KrF og Venstre til sammen vil få 103 mandater, mens de rødgrønne vil få 65.

Rødt er inne med ett mandat fra Oslo på denne målingen.

Blant alle partiene er det Frp som denne måneden har størst fremgang. Og det er en utvikling Per Sandberg liker.

– Målingene spriker hele tiden, og det er umulig å spå noe ut fra disse tallene eller andre målinger. Men jeg synes å merke at vi føler litt mer trykk nå. Jeg og Siv reiser mye rundt i landet, og når jeg møter de lokale partilagene kjenner jeg at Frp er i støtet. Men det er lenge til valget, og utrolig mye arbeid som skal gjøres, sier Per Sandberg nestleder i Frp og stortingsrepresentant fra Sør-Trøndelag.

Mål over 20 prosent

Sandberg er ikke så glad for alle meningsmålingene som florerer i norske aviser, og har en frykt for at politikerne på borgerlig side skal innkassere valgseieren på forskudd. Selv om Sandberg føler at vinden blåser i hans retning for tiden, tør han ikke spå noe om utfallet valgnatta i september.

– For fire år siden trodde de borgerlige partiene at de kunne innkassere en enkel seier. Slik gikk det ikke. Vi må ikke gå i den samme fella nå. Valgkampmaskineriet til LO og Ap har ikke satt seg i bevegelse ennå. Det må jobbes hardt hver dag til 9. september. Jeg har fortsatt et mål om et valgresultat for Frp som er bedre enn i 2009. Da fikk vi 22,9 prosent av stemmene. Det er lenge til valget, og ting skjer fort i politikken, sier Sandberg.

Høyre på retur

Målingen for april viser at Høyre er inne i dalende kurve. Fortsatt viser denne målingen et solid borgerlig flertall på Stortinget, men en nedgang på 2,3 prosentpoeng for Høyre siden målingen i mars, kan tyde på at pilene peker noe nedover. I januar fikk Høyre hele 40,1 prosent på vår tilsvarende riksmåling.