Det får Adresseavisen opplyst fra flere kilder i regjeringspartiene nå tirsdag formiddag.

Etter det Adresseavisen forstår, gjenstår det fortsatt noen små avklaringer mellom Høyre og Frp i den store regjeringskabalen.

Men Adresseavisen får nå bekreftet fra flere hold at Tord Lien er gjort klar til å gå inn som ny olje- og energiminister.

Tar over etter Arnstad

Ketil Solvik-Olsen (Frp) skal etter det Adresseavisen får opplyst til Samferdelsdepartementet, og skal overta etter Marit Arnstad (Sp).

Tord Lien, den nylige avgåtte stortingsrepresentanten fra Sør-Trøndelag, takket nei til renominasjon til ny stortingsperiode i vinter. Han er i dag  direktør for samfunn og informasjon i Trønder-Energi.

Lien er bosatt i Trondheim, men har umiskjennelig sitt opphav fra Myre i Vesterålen.

Eriksson til AAD

Som Adresseavisen skrev forrige onsdag er en annen trønder også på plass i statsrådskabalen.

Nord-Trøndelag Frps Robert Eriksson (39) blir ny arbeidsminister. Adresseavisen har fått bekreftet at Eriksson fortsatt er på plass i Solbergs statsrådskabal.

I tillegg blir Høyre-veteranen Børge Brende hentet hjem til jobben som ny utenriksminister. Brende sitter i dag som en av syv direktører i Verdens Økonomiske Forum i Sveits.

Brende var i sin tid miljøvernminister i tre år og nærings- og handelsminister i ett år i Bondevik 2-regjeringen.

Som Adresseavisen skrev søndag, blir Brende ny utenriksminister.

Kan bli endringer

Det har også vært klart en viss tid at Frps leder Siv Jensen blir landets nye finansminister, Bent Høie (H) blir ny helseminister, Jan Tore Sanner (H) blir statsråd i et nytt, utvidet kommunaldepartement.

Etter det Adresseavisen forstår, gjenstår det fortsatt noen avklaringer mellom regjeringspartiene Høyre og Frp om hvordan det nye superdepartementet som skal bygges opp rundt dagens kommunaldepartement, skal rigges.

Flere medier meldte i går at Høyres Jan Tores Sanner skal lede dette departementet, men etter det Adresseavisen forstår har også Frp i lengre tid argumentert for at de bør inn i dette departementet. En løsning kan være at dette departementet settes opp med to statsråder, slik Erna Solberg har skissert tidligere.

Dahlberg Hauge til superdepartement

Det nye Kommunaldepartementet blir Høyres «reform-departement».

Etter det Adresseavisen erfarer blir kommunalråd Kristian Dahlberg Hauge (36) Frps statssekretær i dette departementet. Bergenseren fra Trondheim ledet i sin tid Frps store moderniseringsutvalg.

Foruten å legge opp til den storstilte kommunereformen, vil departementet få overført oppgaver fra fornyings- og administrasjonsdepartementet.

Dette departementet legges trolig ned. Det kan igjen føre til at kirkeansvaret blir tilbakeført til kulturdepartementet, men det er ikke endelig bekreftet.

Aftenposten meldte mandag kveld at Thorild Widvey blir statsråd i dette departementet.

Anundsen blir statsråd

Det som i tillegg er på det rene er at Frps Anders Anundsen skal inn i Solbergs regjering som statsråd. I følge VG skal han bli justisminister.

Aftenposten meldte tirsdag formiddag at Frps Solveig Horne blir regjeringens nye barne- og likestillingsminister.

Flere medier har meldt at departementsfordelingen mellom Høyre og Frp skal være henholdsvis 11 og syv, men dette har Adresseavisen ikke fått bekreftet.

Alle statsråder som er påtenkt en rolle i regjeringen Solberg skal nå ha blitt forespurt. Det er likevel all grunn til å minne om påtroppende Erna Solbergs egne ord:

- Ingenting er avklart før alt er avklart.

Onsdag klokken 12.00 kommer den endelige gjengen ut på slottsplassen.

Nord-Trøndelag Frps Robert Eriksson (39) kan bli ny arbeidsminister.
Kristian Dahlberg Hauge ligger an til å bli statssekretær i Kommunaldepartementet. Foto: ADRESSEAVISENS ARKIV