- Jeg kan bekrefte at jeg har bestemt meg for å trekke meg som nestleder i Fremskrittspartiet neste år, sier Sandberg til Dagbladet.

53-åringen sier han har tatt beslutningen etter en lang prosess.

- Vi har hatt flere familieråd, vurdert fram og tilbake. Jeg har vurdert de belastningene jeg har vært utsatt for de siste åra, og beslutningen om å trekke meg som nestleder kommer etter en totalvurdering, sier Sandberg.

KOMMENTAR: Familien alltid først - eller?

Respekterer avgjørelsen

Frp-leder Siv Jensen sier hun har respekt for Per Sandbergs avgjørelse om å trekke seg som nestleder i partiet.

– Jeg har respekt for Pers avgjørelse, og jeg vet det har vært vanskelige avveininger for ham. Jeg er også glad for at han presiserer at han vil fortsette å jobbe for partiet fra Stortinget, sier Jensen i en pressemelding.

Mangler motivasjon

Ifølge Frp-nestlederen mangler han motivasjon.

- Når jeg ikke finner motivasjon for å jobbe med det jeg tror på, bryter en ned seg selv. Det er verken jeg, familien min eller partiet tjent med, sier han.

Sandberg avviser at han trekker seg i protest mot Frp-leder Siv Jensen og resten av partiledelsen.

- Det vil jeg på det sterkeste og mest bestemte avvise. Jeg vil og kan på det sterkeste tilbakevise at Siv Jensen har spilt en rolle i dette. Virkeligheten er at jeg har følt meg sterkt ønsket av Siv, sier han.

Takket nei til å bli statsråd

Mange trodde at Sandberg ville få en statsrådspost i Høyre/Frp-regjeringen, men han takket nei til tilbudet. Tidligere i oktober oppga han til Adresseavisen som grunn at det var den samlede belastningen de siste åtte årene som gjorde at han bestemte seg for å kun være vanlig stortingsrepresentant.

Søndag skrev VG at avisen kjente til at Sandberg skal ha gitt uttrykk for at han vurderte å gi seg som nestleder. Frp-leder Siv Jensen bekreftet at Sandberg var i en prosess om framtida.

- Han får svare for det selv. Det vet jeg ikke, hva han tenker om det nå. Han er i en tankeprosess om dette nå, og det får han snakke om selv, sa hun til VG.

53-åringen representerer nå Sør-Trøndelag Frp på Stortinget.

- For noen uker siden ble jeg valgt for fire nye år til Stortinget. Der fortsetter jeg, og jeg ser med glede fram til å lære noe nytt. Jeg skal jobbe med utenrikspolitikk, forsvarspolitikk og utviklingspolitikk, det blir både spennende og interessant, sier Sandberg til Dagbladet.