På møtet vil det vedtas at det kommende landsmøtet i april både skal velge ny partileder og to nye nestledere.

Ola Borten Moe har helt frem til nå sagt at han ønsker å fortsette som nestleder til tross for at Liv Signe Navarsete lørdag sa at hun trekker seg. Men nå sier han noe annet.

- Valgkomiteens mandat bør bli å komme med innstilling på hele sentralstyret, meg inkludert. Jeg skal med andre ord på valg, og må velges om jeg skal fortsette, sier Ola Borten Moe til Adresseavisen.

Dette innebærer i klartekst at Ola Borten Moe nå stiller plass sin plass til disposisjon, men også at han ønsker å forsette i ledelsen av partiet.

Godt mottatt i partiet

Nyheten om at Ola Borten Moe likevel velger å stille sin plass til disposisjon ble tirsdag morgen godt mottatt i partiet.

- Det er veldig bra at også Ola stiller sin plass til disposisjon. Det gir fylkene godt arbeidsrom, sier Per Inge Bjerknes, fylkesleder i Østfold til Adresseavisen.

Sentralstyremøtet i Sp starter nå klokka 11.00.

Frem til lunsjpausen klokka 12.00 skal de diskutere veien videre mot et ekstraordinært landsmøte i begynnelsen av april.

Landsmøte i april

I løpet av dagen vil det trolig bli klart at hele den sentrale ledelsen stiller sine plasser til disposisjon, og at det nedsettes en valgkomite som skal jobbe frem kandidater til landsmøtet i april.

I forkant av tirsdagens sentralstyremøt er det kommet et konkret forslag om at det ekstraordinære landsmøtet i Senterpartiet kan bli avholdt 6. april.

Sentralstyrets oppgave i dag er å gi en valgkomitee mandat til å finne nye tillitsvalgt til Senterpartiet.

Selve valgkomiteen - og lederen - velges først når partiet samler seg til landsstyre om i slutten av januar.

Valgkomiteens sammensetning er allerede vedtatt, fylkene bytter på å være representert.

I år skal Østfold, Oppland, Buskerud, Telemark, Aust-Agder, Rogaland, Sogn og Fjordane, Nord-Trøndelag, Troms og et medlem fra Sps ungdomsorganisasjon være representert.

Fylkene nominerer en mann og en kvinne, så blir miksen vedtatt av landsstyret.