– Det har vært en belastning å være Ola Borten Moes motkandidat, sier Anne Beate Tvinnereim.

Mandag skal Senterpartiet forsøke å avslutte bitre kampen som har rast rundt nestleder Ola Borten Moe. Med 307 utsendte delegater i salen og 110 påmeldte journalister ringside på Lillestrøm er det ventet et spektakulært oppgjør. Sent søndag kveld var det ingen i partiet som tok sjansen på å spå utfallet.

Utfordreren Anne Beate Tvinnereim legger ikke skjul på at hun er glad det snart er over.

– Det har vært litt slitsomt. Fokuset på nestledersituasjonen har vært mer massiv enn noen kunne tro. Spaltemeter på spaltemeter. Jeg har forsøkt å benytte muligheten til å lempe inn litt politikk, men jeg vet ikke helt hva som når gjennom. Jeg er glad dette snart er over. Jeg tror hele partiet gleder seg til en konklusjon, sier Tvinnereim til adressa.no.

Ingen debatt

Tvinnereim har brukt helgen på å besøke Senterkvinnenes landsmøte i Telemark – og på å pusse ferdig sin valgtale. Hver av delegatene får fem minutter foran landsmøtet. Så er de 21 delegasjonene tildelt tre minutter hver. Fylkeslederne fjernet i forrige uke adgangen til replikker.

– Jeg forholder meg til kjørereglene man har blitt enige om. Men mange har reist langt. Prinsipielt burde alle som ønsker det komme til orde. Ideelt sett burde vi lagt til rette for mer debatt, sier Tvinnereim.

- En belastning

Tvinnereim har danket ut Borten Moe før. I 2000 ble hun valgt som leder av Senterungdommen med noen få stemmers margin til nettopp Borten Moe  Mandag ettermiddag kan det skje igjen.

- Hvorfor bestemte du deg for å stille som kandidat mot Ola Borten Moe?

- Valgkomiteen klarte ikke å bli enige om et kompromiss. Da et flertall ba meg om å være motkandidat, var det riktig for meg å stille opp. Det ville bli feil om ikke landsmøtet fikk noen reelle kandidater å velge mellom. Utover dette er motivasjonen den samme som jeg har for å stille i sentralstyret. Jeg er glad i partiet. Jeg vil gjøre en jobb. Og tror Sp har et stort potensiale.

- Hvordan er det å være hun som ble satt på oppgaven med å bli kvitt Ola Borten Moe?

- Det er selvsagt en belastning å være Ola Borten Moes motkandidat. Men flertallet i valgkomiteen ba meg om dette, da var det naturlig å si ja, sier Tvinnereim.

Behandlet raust

Mens hennes motkandidat har fått gjennomgå i ukesvis, konstaterer Tvinnereim at hun så langt er godt behandlet i media og av sine motstandere.

– Jeg har opplevd svært lite negativt. Folk har vært rause mot meg og absolutt bevart fatningen. Også de som ikke skal stemme på meg, sier Tvinnereim.