Slik åpnet Liv Signe Navarsete sin tale til det ekstraordinære landsmøtet i det kriserammede Senterpartiet på Lillestrøm nå i formiddag. Avtroppende partileder Liv Signe Navarsete trosset sykdom, og åpnet Senterpartiets ekstraordinære landsmøte på Lillestrøm i dag.

Hun ble møtt av stående applaus fra de over 300 delegatene i salen. De er samlet for å velge ny partiledelse etter at Navarsete og hele sentralstyret stilte sine plasser til disposisjon i vinter.

- Velkommen til et landsmøte ingen av oss egentlig ønsket, men det er godt å møtes selv på dager som disse, sa Navarsete i åpningstalen.

Maner til samling

Navarsete manet landsmøtet igjen til å sette politikken i fokus.

- Det var ikke en enkelthendelse som førte til at jeg valgte å stille min plass til disposisjon 11. januar. Det var summen av alt. Å klamre seg til makta er ikke min stil, sa Navarsete i sin siste tale til et landsmøte i Senterpartiet.

Etter det Adresseavisen blir fortalt kommer Navarsete til å adressere den bitre kampen i partiet, men ikke peke direkte på Tvinnereim som partiets første nestleder.

I sin siste tale som partileder sa Liv Signe Navarsete at hun er sikker på at Trygve Slagsvold Vedum og den nye partiledelsen vil lede Senterpartiet godt. Hun valgte ikke å bruke landsmøtetalen til å gi sin anbefaling om hvem møtet må velge i den opprivende striden om hvem som skal være partiets nye første nestleder.

Samtidig sa Navarsete at hun har bedt Stortingsgruppa om avløsning som parlamentarisk leder. Det er grunn til å tro at Senterpartiet vil velge sin Marit Arnstad til den jobben.

Tror på Borten Moe

Skal en tro landsmøtesummingen før oppstart går det mot at Senterpartiet velger seg Ola Borten Moe i ettermiddag. Det tror de fleste Adresseavisen har snakket med.

- Jeg er spent, men veldig i tvil om dette holder, sa Hordalands Kjersti Toppe.

Ola Borten Moes gode venn og tellesjef, Jostein Grande, sier han føler seg «så trygg man kan være».

- Jeg tror det går vår vei, sier Grande.

Hordalands Steinulf Tungesvik holder imidlertid fast på at løpet er kjørt.

- Jeg tror det kommer til å gå greit. Mange har ikke bestemt seg, og kommer til å høre på svært mange delegasjonsledere som vil tale Tvinnereims sak. Så er jo også Navarsete her, det vil få stor betydning, sier Tungesvik.

- Å klamre seg til makta er ikke min stil, sa Navarsete i sin siste tale til et landsmøte i Senterpartiet. Foto: Morten Antonsen