Ifølge Tvinnereim skal hun ha blitt bedt om å bare stille som kandidat mot Ola Borten Moe for å stå sterkere i kampen.

-  I denne prosessen har jeg ikke stilt noe ultimatum. Men jeg liker ikke å bli brukt i et taktisk spill om stemmer sammen med stortingsrepresentant Janne Sjelmo Nordaas. Flere, også i valgkomiteen, har bedt meg om ikke å stille til valg som 2. nestleder i dag. For meg ble det rett og slett feil. Men jeg stiller til valg som 1. nestleder, og jeg ønsker å velges som det. Jeg ber derfor landsmøtet ydmykt om at den åpenheten jeg viste komiteen ikke brukes mot meg, og at de som ønsker meg som 1. nestleder, stemmer på meg som 1. nestleder, avsluttet Tvinnereim i sin valgtale.

- Jeg vil være med å bygge laget i Sp. Jeg vil gjøre Trygve til en enda bedre leder. Det er når vi har løftet i flokk og bygget allianser at Senterpartiet har vunnet sine historiske seire, sa hun.

Miljø-Ola

Ola Borten Moe gikk på talerstolen like etterpå. Borten Moe, som helt frem til i går, har vært taus om det pågående valgdramaet, tok tak i den opprivende debatten helt i starten av sitt innlegg.

- Det som er sagt om meg de siste månedene går inn på meg. Jeg tror vi alle tar lærdom av dette, sa Borten Moe.

Han tok tak i Senterpartiets grønne profil.

- Ikke la noen prøve å overbevise dere om at Sp ikke er et grønt parti. Vår grønnfarge defineres ikke av miljøbyråkrater i Oslo, men av folk over hele landet, sa Borten Moe.

Går mot Borten Moe-seier

- Skal en dømme etter applausene og mottakelsen kan det være  lite tvil om at Ola Borten Moe ender opp med å bli gjenvalgt, sier Adresseavisens kommentator - ringside - Harry B. A. Strand.

Ola Borten Moe ble gjenvalgt som første nestleder i Senterpartiet i duell med Anne Beathe Tvinnereim med 160 mot 142 stemmer.

Anne Beathe Tvinnereim ble valgt til andre nestleder med 232 stemmer mot 70 til stortingsrepresentant Janne Sjelmo Nordås.

- Det som er sagt om meg de siste månedene går inn på meg, Ola Borten Moe da han entret talerstolen i sin valgtale. Foto: Morten Antonsen