OL i Oslo er den mest omdiskuterte og vanskeligste saken på Frps landsmøte i helga. Nå bekrefter nestleder, og leder av redaksjonskomiteen, Per Sandberg, overfor adressa. no, at saken ikke vil sendes videre til stortingsgruppa, men voteres over på landsmøtet i morgen.

Det blir debatt

–Jeg skal være ærlig og si at det blir en debatt og en votering om denne saken i morgen. Det er mange som nå går og teller antall delegater. Det eneste fylkeslaget som er bundet i denne saken er Troms, som sier nei. Alle de fem nordligste fylkene er imot et OL. Hedmark er for, Oslo og Akershus er for, sier Sandberg.

Innstillingen fra redaksjonskomiteen vil være klar etter klokken 15 i dag.

Etter det Adresseavisen erfarer har Sandberg selv vært velvillig innstilt til et OL, selv om han har vært skeptisk til store statsgarantier. Garantien er på 34 milliarder kroner. Kilder adressa.no har snakket med tror på et overveldende flertall mot OL.

Dissens i regjering

–Det er en del som spekulerer i at dersom Frp sier nei, blir det ikke noe OL i det hele tatt. Det tror jeg ikke noe på. Det er så mange sterke krefter som ønsker dette. LO er for! Ap er delt på midten.

–Landsmøtet skal ta denne beslutningen helt på egen hånd. Det er ikke ledelsen som skal bestemme dette. Så er det noen som tror det blir vanskelig for Frps syv statsråder i regjering. Det blir ikke vanskelig i det hele tatt: De får ordre om å ta dissens i regjering. Så er det opp til Høyre å bestemme hvordan de legger opp løpet videre og legger til:

–Det vil fortsatt være mulighet for å få flertall for denne saken i Stortinget.

Per Sandberg, nestleder i Fremskrittspartiet, på talerstolen under Frp sitt landsmøte på Gardermoen lørdag. Foto: NTB scanpix