- Vi har alltid sagt at Wenche Frogn Sellægs oppslutning er gullstandarden for Nord-Trøndelag Høyre. Det er en ære å være på hennes nivå i oppslutning, sier Elin R. Agdestein.

For tredje måling på rad måler Respons Analyse Nord-Trøndelag Høyre inn over 20 prosent oppslutning. Holder trenden inn til valgdagen, vil partiet gjøre et historisk godt valg. Ikke engang den populære legen, stortingskvinnen og statsråden Wenche Frogn Sellæg var i nærheten av dagens Høyre-oppslutning i Nord-Trøndelag.

– En veldig spesiell og hyggelig situasjon. Vi jobber hardt i Høyre nå, målingene til Adresseavisen har holdt oss på et jevnt, høyt nivå gjennom hele sommeren, sier partiets førstekandidat Elin R. Agdestein.

Arnstad på sikker plass

En annen som kan glede seg over Adresseavisens første fylkesmåling etter sommerferien er Senterpartiets samferdselsminister Marit Arnstad.

Etter en tung start, viser Respons Analyse at erfarne Arnstad er i ferd med å sikre stortingsmandatet i for sitt comeback i nasjonalforsamlingen.

Med en målt oppslutning på solide 17,7 prosent, kjemper ikke lenger Arnstad mot Frps Robert Eriksson om det fjerde og siste mandatet i Nord-Trøndelag.

Arnstad har sikret fylkes tredje stortingsmandat med grei margin.

– Det gir veldig energi å få en slik måling midt i valgkampen. Nå er det fullt kjør hver dag, men dette er jo ikke valgresultatet, så vi må stå på de tre neste ukene, sier Arnstad.

Nasjonal drahjelp

Mens Arnstad oppslutning i Nord-Trøndelag løfter Senterpartiet nasjonalt, kan mye tyde på at Høyres Agdestein har god nasjonal drahjelp i fylket som historisk sett har vært preget av Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

– Høyre har vært det toneangivende partiet i prosjektet med regjeringsskifte. Når det nærmer seg en realitet, søker flere mot oss. Det merker vi her i Nord-Trøndelag også. Mange vil at endringene skal være robuste, moderate, og ansvarlige, og da føler vel mange at Høyre er et trygt valg, sier Agdestein.

Men Høyres førstedame i Nord-Trøndelag har nok av lokale saker å by på frem til valgdagen.

– Økt lokalt selvstyre og gode rammevilkår for næringsliv, vekst og utvikling har god klangbunn. Bedriftsbesøk har til nå vært vår hovedstrategi og har gitt god uttelling. I ukene som kommer tror jeg det vil handle om mye helse, sier Agdestein.

Heller ikke Marit Arnstad har ingen planer om å hvile seg i form inn mot valgdagen. Som samferdselsminister har hun nasjonale forpliktelser for såvel partiet som regjeringen.

– Utenfor Nord-Trøndelag går det mest i samferdsel, men her hjemme får jeg til fulle være en allround-politiker. Det liker jeg godt. Mye handler nå om hvem som skal være statsminister og hvem som skal sitte i regjering. Men for velgerne i Nord-Trøndelag er det jo også viktig å få de rette folka inn på for fylket og sakene som er viktig for oss her, sier Arnstad.

Presser Ap

Arbeiderpartiet er riktignok fortsatt Nord-Trøndelags største parti med en målt oppslutning på 34,1 prosent.

Det er en tilbakegang på 2,4 prosentpoeng fra forrige måling - og hele 9,4 fra forrige stortingsvalg.

– Det er kjedelig at vi går tilbake, men måling er måling. Nå mobiliserer vi det vi har frem mot valgdagen. Vi er opptatt av å sikre de to distriktsmandatene vi har inne, men har også ambisjoner om å lukte på det tredje, sier Arbeiderpartiets Ingvild Kjerkol.

Frps Robert Eriksson er heller ingen slagen mann.

– Nei, for meg virker motgang motiverende. Det er mange uker igjen til valgdagen, og de fleste bestemmer seg ikke før i siste liten, sier Eriksson.

Nord-Trøndelag har etter den nye mandatfordelingen fire direktemandater og ett utjevningsmandat.

Arbeiderpartiet ligger an få to mandater. I vår måling er har Ap fått det siste mandatet, mens Høyre er nærmest til på ta dette.