I rapporten argumenteres det for at Norge ikke har råd til dagens innvandring. Det tas blant annet til orde for å reforhandle FNs Flyktningkonvensjon for å etablere et nytt internasjonalt system for asyl- og flyktninginstituttet, melder NRK.

Per Sandberg og Per Willy Amundsen har ledet partiets bærekraftutvalg, som har jobbet siden april med å forme den nye asyl- og innvandringspolitikken til partiet. Christian Tybring-Gjedde har også vært sentral i arbeidet.

– Vi er opptatt av å snu alle steiner nettopp for å stramme inn det norske regelverket på en ordentlig måte, sier Siv Jensen, som understreker at partiet ikke har tatt stilling til forslagene ennå.

– Motsatt effekt

At foreldre til 1.-klassinger som ikke snakker godt nok norsk, selv må betale for ekstraundervisning, er et annet forslag. Guri Melby, sentralstyremedlem og leder av Venstres programkomité, mener at tiltakene i stedet vil motvirke integrering.

– Det å stenge dem ute fra trygdeordninger og gjøre det vanskeligere å få familien hit, få statsborgerskap og for barn å oppnå språkkunnskapene de trenger, vil heller få motsatt effekt. Derfor er jeg veldig skeptisk til disse tiltakene, sier hun til kanalen.

Høyres invandringspolitiske talsmann, Michael Tetzschner, sier han vil avvente å kommentere interne forslag som ikke har nådd partiprogrammet.

Egen folketrygdkonto

Tidligere onsdag kveld meldte NA24at Frp også foreslår å gi alle arbeidsinnvandrere sin egen folketrygdkonto. Dersom det innbetalte beløpet ikke er stort nok til å dekke opp for en sykmelding eller uførhet, må arbeidsinnvandreren forlate landet.

Her er noen av de andre forslagene til utvalget:

* Flyktninger som reiser til hjemlandet på ferie, kan miste oppholdstillatelsen.

* Ekteskap skal ikke lenger være grunnlag for familieinnvandring for andre enn kvoteflyktninger som var gift før de fikk opphold i landet. Sju års jobb eller studier er eneste vei inn til familiegjenforening.

* Ekteskap mellom søskenbarn skal forbys.

* Innvandrere må jobbe og bo i Norge i ti år før de kan få statsborgerskap.

Utvalget foreslår også at Norge skal opprette og drive asylmottak i Afrika og Asia.

Skulle være intern

Ifølge NRK, ønsket Frp-ledelsen at rapporten ikke skulle offentliggjøres i sin helhet. Siv Jensen sier likevel til at hun er veldig glad for at innholdet gjøres kjent.

– Noen av disse forslagene vil være ganske enkle for oss å kvittere ut, andre vil vi trenge litt mer tid på å vurdere, sier hun.

– Jeg tipper det ikke tar lang tid før våre motstandere begynner å angripe det som står der, men vi trenger en debatt om norsk innvandringspolitikk.