Arne Flaat får en årslønn på 925 000 kroner. Dermed vil han tjene det samme som landets statsminister; Kjell Magne Bondevik. Men ennå har direktør Flaat noen lønnshopp igjen før han tjener like mye som storsjefen selv i Helse Midt-Norge, Paul Hellandsvik.

Administrerende direktør Hellandsvik tjener 1,1 million i året. Det samme gjør direktør i Helsebygg, Johan Arnt Vatnan; bygger av nye St. Olavs Hospital, og Roar Arntzen; sykehusdirektør på Øya.

Headhuntet

- Rekrutteringsfirmaet Hartmark Colsulting hjalp oss med å finne riktig person, sier Kolbjørn Almlid, styreleder i Helse Nord-Trøndelag.

- Er Flaat verdt en årslønn på nesten én million?

- Ja, lønna står jeg for. Den står i forhold til mannen vi fikk tak i. Vi søkte i hele Norge og fikk tak i Flaat, som faktisk aksepterte å gå noe ned i lønn i forhold til jobben han hadde, sier Almlid.

- Vi kan mene hva vi vil, men markedet har nå en gang blitt slik. At vi må betale for flinke folk, og å få de riktige folka på rett plass er viktig. Fraviker vi lønnsnivået, får vi heller ikke tak i de personene som passer til kravsspesifikasjonene, sier Almlid.

Lønnshopp

- Det ble plutselig et helt nytt nivå på lønningene, medgir Almlid.

Lønningene har også fått et nytt nivå når det nå skjer nyansettelser. Under Helse Midt-Norge ligger både Helse Nord-Trøndelag, Helse Nordmøre og Romsdal og Helse Sunnmøre. Men møringene som har vært ansatt siden starten, tjener ikke like godt som nyansatte Flaat i Nord-Trøndelag.

Administrerende direktør i Helse Nordmøre og Romsdal, Eirik Heggemsnes, har en årslønn på kun 770 000 kroner, mens direktør i Helse Sunnmøre, Astrid J. Eidsvik, tjener 780 000 kroner.

Lønn som fortjent

Styreleder i Helse Midt-Norge, Per Rolf Sævik, syns slett ikke det er mye når administrerende direktør Paul Hellandsvik har en årslønn på godt over en million.

- Min oppfatning er heller at lønningene er moderate. Hellandsvik har ingen grunn til å be om unnskyldning for at han tjener godt. Husk at Hellandsvik er administrerende leder for 15 000 ansatte og han har ansvaret for et budsjett på ni milliarder kroner. Ut fra størrelsen på jobben så er lønnen slett ikke eksepsjonell høy, sier Sævik.

Under Helse Midt-Norge ligger også Helsebygg. Her er Johan Arnt Vatnan direktør, med samme årslønn som Hellandsvik.

- Lønna på 1,1 millioner har Vatnan fortjent i aller høyeste grad. Han har en svært krevende jobb, og hvis du deler lønna på antall jobbetimer så er jeg rimelig sikker på at timelønna ikke blir så stor likevel, sier Olaf Melbø, styreleder i Helsebygg.

Arne Flaat blir ny sjef for Helse Nord-Trøndelag, og vil tjene 925 000 kroner. - Fullt fortjent, sier de som har ansatt ham. Foto: LEIF ARNE HOLME
Toppsjefen i Helse Midt-Norge, Paul Hellandsvik, tjener 1,1 million kroner.
St. Olavs-direktør Roar Arntzen er blant lønnstoppene, og kan heve 1,1 million kroner i året.
Direktør Astrid J. Eidsvik i Helse Sunnmøre har en årslønn på 780 000 kroner.
Eirik Heggemsnes er direktør i Helse Nordmøre og Romsdal. Årslønn: 770 000 kroner.