Etter bare én valgomgang var det avgjort, med 42 av 64 stemmer, at Siv Aida Rui Skattem fra Ørland har kapret Frps tredjeplass i Sør-Trøndelag. Rui Skattem var foreslått på tredjeplass av nominasjonskomiteen.

- Og hun hadde tydeligvis bred oppslutning. Det er godt gjort å bli valgt i første valgomgang når du har tre utfordrere, sier nominasjonskomiteens leder, Morten Ellefsen, som er godt fornøyd med resultatet.

Rui Skattem følte seg langt fra sikker på seier, før voteringen startet.

- Jeg var veldig spent. Jeg skjønte at jeg hadde god støtte i mange lokallag, men man vet jo aldri. Hanne Søttar var en sterk kandidat, sier hun.

Skulle Sør-Trøndelag Frp få tre kandidater på Stortinget etter valget, er Rui Skattem klar for hovedstaden.

- Vi har vurdert dette grundig på hjemmebane, og er klare for det. Til sammen har vi fem barn, og jeg kommer til å pendle til hovedstaden, sier firebarnsmoren.

Kamp om plassen

Det har i flere dager vært kjent at Per Sandberg og Tord Lien var enstemmig innstilt som nummer én og nummer to på Sør-Trøndelags liste.

Kampen har dermed stått om tredjeplassen. Nominasjonskomiteen gikk før dagens møte enstemmig inn for Siv Aida Rui Skattem fra Ørland. Fylkespolitiker og stortingsvara Hanne Dyveke Søttar, Peter Høvik og Petter Hosen fra Klæbu var imidlertid innstilt på å ta opp kampen om en mulig stortingsplass.

Hanne Dyveke Søttar fikk i dag 13 stemmer, Petter Hosen kun seks.

Tre stemmer til Høvik

Peter Høvik har før nominasjonsmøtet uttalt seg svært kritisk til prosessen.

- Jeg registrerer at jeg ikke er tatt inn i varmen av nominasjonskomiteen. De har sikkert gjort en god jobb, men de har ikke valgt de beste kandidatene til 3. og 4. plass. Der kommer det til å bli valgt andre enn nominasjonskomiteen foreslår, sa Peter Høvik til Adresseavisen tidligere denne uka.

Høvik fikk kun tre stemmer i dagens avstemning.

Siv Aida Rui Skattem
Foto: KJERSTIN RABÅS