Nilofer Naseri (27) ble funnet drept i sitt hjem mandag kveld. Ektemannen ble pågrepet og siktet for forsettlig drap. De hadde et to år gammelt barn sammen.

Kom til Norge i 2002

Naseri var opprinnelig fra Afghanistan, men hele familien kom til Norge etter at faren Essa Naseri fikk asyl i 2000. Han fikk innvilget familiegjenforening for sin kone og deres sju barn to år senere.

Ektemannen og Nilofer Naseri giftet seg i Afghanistan i 2009 før de etter hvert flyttet til Norge og bosatte seg i Melhus.

LES MER (PLUSS): Startet i ny jobb samme dag som hun ble drept

- Kriminell handling

Nå har familien kommet med en uttalelse i forbindelse med tapet av deres søster og datter.

«Familien Naseri takker herved for kondolanser og for den støtte vi fikk fra venner, bekjente og lokalbefolkningen. Nilofer Naseris liv gikk tapt, men hun vil fremdeles bli elsket og husket av alle som kjenner henne. Dette er en familietragedie, noe som ikke skulle ha skjedd. Vold i nære relasjoner eksisterer i alle kulturer og kan dessverre ende med tragiske konsekvenser. Hennes liv gikk tapt for en slik vold. Vi forstår at alle som kjenner henne og har hørt om denne tragedien er berørt, har ubesvarte spørsmål og har noe på hjertet. Det er viktig å presisere at vi mener at denne tragedien ikke har noen befatning med æresdrap, feil oppfattelse av kultur eller religion. Dette er en kriminell handling og saken er under etterforskning av Spesialenheten for politisaker. Derfor er det viktig at enhver som har medfølelse og vil uttale seg om tragedien offentlig, skal respektere vår oppfatning av hendelsen og eventuelt andre opplysninger politiet kommer med.»

Begravelse på mandag

Til slutt opplyser familien at det blir avholdt seremoni ved Svanholm begravelsesbyrå på Moholt mandag klokka 11.00. Begravelsen finner sted på Kolstad kirkegård. Familien oppfordrer alle som kjente Naseri om å være til stede.

En bror av Naseri sier at han ikke klarer å finne ord for denne tragedien.

- Men det er viktig for oss å understreke at dette ikke handler om æresdrap, men en kriminell handling.

Han forteller at Naseri og den siktede flyttet fra hverandre for om lag fem måneder siden. Politiet skal ha vært til stede og bedt ham forlate boligen.