De bekrefter samtidig at det er ingenting i deres materiale som tilsier at det dreier seg om et æresdrap.

Fredag kom familien til avdøde Nilofer Naseri (27) med en uttalelse der de blant annet sier at de mener saken ikke handler om «æresdrap, feil oppfattelse av kultur eller religion».

- Jeg leste det skrivet familien kom med, og det synes jeg var informativt. Jeg tror det var lurt av dem å si noe om dette. Jeg ser det som deres bidrag til å avklare en del ting som sikkert mange stiller spørsmål rundt. Jeg tror det kan virke dempende og beroligende for Melhus sine innbyggere, de som eventuelt skulle være urolige, sier etterforskningsleder John Torger Konstad.

Les hele familiens uttalelse .

- Kan bidra til ro

- Når det skjer et drap, så skaker det opp lokalsamfunnet og ikke minst de som er naboer til en sånn hendelse. Jo mer man kan avklare omkring hva som har skjedd, jo mer ro kan man få omkring situasjonen og saken, sier Konstad.

- Uttaler familien seg om siktedes eventuelle motiv?

- Ære kan jo være et motiv, men dette er en del av det vi etterforsker. Vi har ennå ikke snakket om motiv med siktede, vi har ikke vært innom det temaet. Det er ennå åpent hva dette kan dreie seg om, men det er ikke noe i vårt materiale som tilsier at dette er et æresdrap, sier Konstad.

- Dere har bedt om observasjoner i Melhus mellom klokken 17 og 21.20 – har dere fått noen?

- Ikke foreløpig, men vi ønsker selvsagt vitneobservasjoner, sier Konstad.

Henter inn videobilder

Han sier det pågår avhør av vitner nå i helgen. Neste avhør med siktede er planlagt litt ut i kommende uke, ifølge etterforskningslederen.

- I tillegg til pågående vitneavhør, er vi også ute og samler inn materiale som skal beslaglegges. Det dreier seg om videomateriale fra Melhus-området, sier Konstad.

Nilofer Naseri ble drept mandag kveld i sin leilighet i Melhus. Hennes ektemann er siktet i saken, og han har i politiavhør forklart at han var i et basketak med Naseri:

- Da han kom dit, for å hente deres felles sønn, oppsto et basketak mellom han og avdøde. Han mener at det var hun som startet basketaket, har forsvarer Tore Angen sagt til Adresseavisen.

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at hun døde som følge av ytre vold.

Les også: – Det var et sjokk

Les også: Kan bli utvist dersom han blir dømt for drap

Politiet har helt siden drapet på Nilofer Naseri skjedde mandag kveld, gjort tekniske undersøkelser i leiligheten. Torsdag fikk de også bistand fra Kripos for å få tatt 360-gradersbilder i boligen. Foto: Kjell A.Olsen
John Torger Konstad er etterforskningsleder for politigruppen som nå jobber med drapssaken. Foto: VEGARD EGGEN