Bilen kjørte av veien og havnet nede i en bekk. Her er mannskaper fra brannvesenet ved åstedet. Foto: LUDVIG KILLINGBERG

Hendelsen ble varslet til politiet i Sør-Trøndelag klokken 18.24 lørdag kveld. Alle nødetatene ble sendt til stedet.

- Meldingen gikk ut på at en bil hadde kjørt av E6 ved Kongsvold og havnet i en bekk, sier operasjonsleder Leif Berglund til adressa.no.

Kongsvold ligger på Dovrefjell i Oppdal kommune. Ulykkesstedet skal ligge i nærheten av Kongsvold Fjeldstue.

Alvorlig skadd

En ambulanse kom først til stedet og kunne fastslå at en mann og en kvinne var involvert i utforkjøringen. Bilen hadde havnet nede i en bekk. Bekken, som går under veibanen, er smal og bilen ble stående på tvers med front- og bakpartiet mot en steinmur.

Ifølge St. Olavs Hospital er den involverte kvinnen i 70-årene, mens mannen er i 60-årene. Kvinnen hadde pådratt seg alvorlige hodeskader og ble sendt med en luftambulanse til St. Olavs Hospital. Mannen ble innledningsvis sendt til legevakt på Oppdal, men ble så sendt til St. Olavs Hospital.

I en pressemelding ved midnatt opplyser sykehuset at begge de to involverte har pådratt seg alvorlige skader. Kvinnens tilstand er ustabil, mens mannens tilstand er stabil.

Begge de to får behandling ved intensivavdelingen.

Det er ikke kjent hva som forårsaket utforkjøringen som skal ha skjedd i en sving. Ifølge operasjonsleder skal fartsgrensen på stedet være 80 km/t. Det skal ikke ha vært glatt på stedet.

Sikrer spor

Politiet kom frem klokken 19.00 lørdag og arbeider med å sikre spor. Bilen hadde havnet i en bekk, men ifølge operasjonslederen var det ikke så mye vannføring at kjøretøyet kom under vannet. Selve veibanen ble raskt ryddet, og trafikken gikk som normalt.

Klokken 20.15 venter politiet på ulykkesgruppen fra Statens vegvesen og det er sendt kriminalteknikere fra Sør-Trøndelag politidistrikt til åstedet.

- Bilen står fortsatt nede i bekken, sier operasjonsleder Leif Berglund.