Ulykken skjedde på en strekning av E6 på Dovre. Foto: GOOGLEMAPS

Det var klokken 18.42 lørdag kveld at politiet i Sør-Trøndelag ble varslet om en utforkjøring på E6 i nærheten av Kongsvold Fjeldstue. Ulykkesstedet ligger på Dovrefjell i Oppdal kommune.

Alle nødetater rykket ut, og fant en bil som hadde havnet utenfor veibanen og nede i en bekk. En mann og en kvinne satt i bilen. Kjøretøyet hadde landet på hjulene i bekken, og sto kilt fast med front- og bakpartiet mot en steinmur.

Kvinnen ble fløyet til St. Olavs Hospital med alvorlige hodeskader. Hennes tilstand ble betegnet som ustabil natt til søndag. Søndag ettermiddag bekrefter politiet i Sør-Trøndelag at kvinnens liv ikke sto til å redde.

Omkom i ulykken

- Jeg kan bekrefte at kvinnen har omkommet, sier operasjonsleder Leif Berglund ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no søndag kveld.

Kvinnen ble 76 år gammel. Ifølge Berglund er kvinnens pårørende orientert om dødsfallet.

Mannen som satt i bilen med kvinnen, pådro seg alvorlige skader. Han er i 60-årene.

Natt til søndag var han under behandling på intensivavdelingen på St. Olavs Hospital. Tilstanden hans ble betegnet som stabil. Søndag ettermiddag får adressa.no opplyst fra sykehusets kommunikasjonsavdeling at mannens skader ikke lengre krever behandling på intensivavdelingen.

Skjedde i en sving

Det er ikke kjent hva som forårsaket utforkjøringen som skal ha skjedd i en sving. Ifølge operasjonsleder skal fartsgrensen på stedet være 80 km/t. Bilen skal ha kommet sørfra, før den kjørte av veien. Det skal ikke ha vært glatt på stedet.

Bekken som bilen havnet i er smal, og går under veibanen. På hver side er det bygget opp en steinmur. Veiskulderen bar tydelig preg av ulykken da det lå løse gjenstander fra bilen på bakken.

Politiet i Sør-Trøndelag varslet ulykkesgruppen til Statens vegvesen om hendelsen. Det ble i tillegg sendt ut kriminalteknikere fra Trondheim for å undersøke ulykkesstedet.

Bilen kjørte av veien og havnet nede i en bekk. Her er mannskaper fra brannvesenet ved åstedet. Foto: LUDVIG KILLINGBERG