Politiet fikk mandag melding fra en bedrift på Fillan på Hitra om at de hadde funnet noe de trodde var hasj. Da politiet konstaterte at det var hasj de hadde funnet, tok politiet t bruk en kreativ metode for å finne eieren. På sine Facebook-sider la politiet ut denne etterlysningen under overskriften «Noen som savner hasjen sin?»:

«Politiet tok turen over for å se hva dette var. Det viste seg ganske riktig å være ca 90 gram hasj til en gateverdi av ca kr. 9.000,- Dette er jo ganske mange penger, så den som har mistet hasjen sin kan bare ta kontakt med Hitra lensmannskontor.»

Får ikke finnerlønn

På tross av god respons på Facebook og over 2600 likes på to timer er ikke politiet noe nærmere å finne gjerningspersonen.

- Det har vært dårlig med tips så langt, men vi har stengt nå, så det spørs om noen melder seg i morgen. Vi håper at noen skal melde seg, men de får vel ikke akkurat noen finnerlønn, sier lensmann i Hitra og Frøya, Arild Sollie spøkefullt.

Politiet tar funnet av stoffet alvorlig og har opprettet sak.

- Det er sjelden at vi kommer over slike mengder hasj her, og når det er en slik mengde kan det også være beregnet for salg. Dersom vi tar gjerningspersonen, så kan vedkommende forvente seg en betydelig straff, sier Sollie.

LES OGSÅ (PLUSS): Blokkleiligheten var full av marihuanaplanter. Politiet gikk etter lukten

Kan slå av en prat

Lensmannen har ikke store forhåpninger om at rette vedkommende melder seg.

- Eieren kan nok ikke forvente å få tilbake stoffet hvis vedkommende melder seg, men vi kan slå av en prat, sier Sollie.