Rema 1000 og Bunnpris tilbakekaller produktet Solvinge Salatkjøtt umiddelbart etter funn av listeria i to produkter i produksjonen hos Norsk Kylling på Støren, skriver Reitangruppen i en pressemelding tirsdag.

De to produktene er Solvinge Salatkjøtt 200 gram og 400 gram. Rema ber kunden om å kaste varen, som nå er sperret for salg i alle butikker, heter det i pressemeldingen.

- Kontrollrutiner viser funn av listeria i maskinen som lager salatkjøttet på fabrikken, og kunder som har kjøpt dette produktet bes om å kaste varen. Kunden vil få ny vare eller pengene tilbake, sier kvalitetssjef Martina Rabsch i Rema 1000 i meldingen.

Det er tatt prøver av alle maskiner og miljø på fabrikken, skriver Rema. Funnet av listeria er kun knyttet til maskinen som produserer salatkjøtt. Mattilsynet er varslet.

Listeria kan være helsefarlig for utsatte risikogrupper med nedsatt immunforsvar, for eksempel gravide, eldre eller barn.

- Vi ser svært alvorlig på dette, vi har siden 2013 totalrenovert produksjonslokalene og innførte nytt kontrollsystem – men går nå gjennom alle rutiner på nytt. Vårt viktigste fokus er trygg mat til forbruker, sier kvalitetssjefen.

Norsk Kylling på Støren har siden 2012 vært heleid av Rema 1000. Bedriften er hovedleverandør av kylling- og kalkunprodukter til Rema 1000 og Bunnpris.

Listeria-bakterien er funnet i dette produktet, som produseres ved Norsk Kyllings anlegg på Støren. Foto: Rema 1000